octombrie 2013
Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2013
Duminică, 6 octombrie 2013, s-a încheiat cea de-a treia ediţie a Maratonului Teatrului Independent Bucharest Fringe 2013. Au fost zece zile de spectacole bune, cele mai importante producţii ale teatrului independent din stagiunea 2012-2013. Le mulţumim celor care ne-au sprijinit, participanţilor şi publicului care a fost alături de noi şi în 2013.

Juriul de Premiere al Festivalului, alcătuit din dna. Coca Bloos, actriţă; dna. Roxana Crişan, Talent Manager MediaPro.  Dl. Eugen Gyemant, regizor, a acordat, din cele 14 spectacole înscrise în concurs, următoarele premii:

 Premiul pentru debut: ex aequo - actriţei Irina Antonie şi actorului Andrei Cătălin pentru interpretările din spectacolul Pisica Verde de Elise Wilk.
 Premiul de originalitate: realizatorilor spectacolului Variaţiuni la Invenţiuni. Opus 2 - Emilian Mârnea şi Petre Ancuţa.
Premiul pentru cea mai bună scenografie: nu se acordă.
Premiul pentru cel mai bun actor: Matei Chioariu, în spectacolul LSD Theatre Show după Christopher Durang (Doctors Studio).
Premiul pentru cea mai bună interpretare feminină: nu se acordă. Se acordă în schimb - Premiul Special al Juriului: actriţei Anda Saltelechi, pentru interpretarea rolului Povestitorul din spectacolul Nostalgia 53 după Mircea Cărtărescu.
 Premiul pentru cea mai bună regie: lui Robert Balan, pentru realizarea spectacolului Sfârşit. Work in progress de Robert Bălan
 Premiul pentru cel mai bun spectacol: Buzunarul cu pâine de Matei Vişniec

Maratonul Teatrului Independent Bucharest Fringe este un proiect iniţiat şi organizat de Asociaţia Teatrul.ro, finanţat de Administraţia Fondului Cultural Naţional şi UNITER.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus