octombrie 2013
Instituto Cervantes din Bucureşti în parteneriat cu ArCuB - Centrul de Proiecte Culturale al Primăriei Municipiului Bucureşti, organizează duminică, 20 octombrie 2013, ora 20:00, la Sala ArCuB (strada Batiştei 14), spectacolul Marili Machado featuring Nuevo Tango Quintet. 

Marili Machado este o strălucitoare voce a Buenos Aires-ului, continuatoare energică a drumului deschis de Mercedes Sosa, direct influenţată de aceasta în arta sa interpretativă, o voce în vibraţia căreia răsună ubicuu tango. Deşi nu se rezumă doar la muzica de factură argentiniană, Marili Machado iubeşte şi cântă deopotrivă variate stiluri de muzică latino-americană, acompaniindu-se graţios cu chitara, nu rareori realizând în recitalurile sale fascinante călătorii muzicale prin America de Sud şi America Centrală.


Cântăreaţa şi actriţa născută la Buenos Aires, a studiat canto la renumitul Teatru Colon din capitala Argentinei, şi-a început cariera în anii 90 interpretând atât tango cât şi folclor argentinian, a participat, în calitatea de componenta şi de solistă la numeroase turnee în afara Argentinei (cu Forever Tango în SUA - 1996, cu orchestre de tango conduse de Orlando Tripodi şi Olsvaldo Montes în Japonia, Korea, Franta, Austria, Germania etc.), iar în 2007 a participat la Festivalul Musiques du Monde (Spania). A imprimat cinci discuri împreună cu Los Laikas şi cu Orlando Tripodi la RCA Discos. A făcut parte din distribuţia spectacolelor Che, el musical argentino, regia Daniel Suarez Marzal, 2009 la teatrul Fundatiei Konex, iar în 2010 - El conventillo de la paloma regia Santiago Doria  la  Teatro Nacional Cervantes si 2011 în La novicia rebelde la Teatrul de Operă din Buenos Aires, regia Jonathan Butterel. De mai bine de opt ani, solista merge în fiecare toamnă în Germania unde susţine recitaluri şi concerte.

 
 
Nuevo Tango Quintet din Timişoara (Alin Stoianovici - acordeon cromatic, Lucian Petrila - vioară, Roxana Yvonne-Coşereanu - pian, Ion Dorobanţu - chitară, Johnny Bota - contrabas) este una din acele fericite întâlniri între muzicieni prin care tango-ul reînvie în  atmosfera cotidianului atât de încărcată de sunet a sec XXI. Cinci muzicieni cu structuri şi temperamente pe cât de diferite pe atât de fascinante, la un rendez-vous cu muzica marelui compozitor Astor Piazzolla şi cu tango-ul argentinian. Cu experienţe şi studii muzicale complexe, membrii Nuevo Tabgo Quintet au ajuns la concluzia că această muzică îi reprezintă în mare măsură, încercând să continue şi să adâncească relaţia stabilită în spatiul interbelic românesc cu tango-ul european. Genul Nuevo Tango nu se rezumă şi caracterizează doar muzica lui Piazzolla, ci este un creuzet stilistic imens în care coexistă atât muzica clasică cât şi improvizaţia de factură jazz sau folclorică, nu de puţine ori cu rezonanţe de rock sau romanţă.


Aflaţi la cea de-a doua prezenţă pe scena ArCuB, Nuevo Tango Quintet, de această dată aduc cu ei şi vocea lui Marili Machado, după o colaborare de succes pe scena Festivalului Internaţional Plai 2013 de la Timişoara. Bucuria cu care Marili a descoperit demersul interpretativ al grupului Nuevo Tango Quintet şi intensitatea interpretărilor la care s-a ajuns deopotrivă a făcut să înzecească bucuria în rândul membrilor cvintetului şi să sporească încrederea colaborării în acest proiect, prin care să transmită ideea că tango-ul este universal.


Biletele pot fi achiziţionate de la Casa de Bilete ArCuB (Str. Batişte nr. 14), online pe bilete.arcub.ro si www.bilete.ro, în oficiile Poştei Române, în Magazinele Inmedio (semnalizate Bilete.ro) şi în Magazinele Germanos.

Preţ: 35,00 lei (Categoria I) şi de 26,50 lei (Categoria II). Elevii şi studenţii, care se prezintă la Casa de bilete ArCuB cu legitimaţiile, pot achiziţiona bilete la preţul de 15,90 lei.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus