mai 2005
HBO România şi TIFF (Festivalul Internaţional de Film Transilvania) au anunţat finaliştii celei de a V-a ediţii a Concursului de Scenarii HBO - 2005

Concursul Naţional de Scenarii HBO, organizat de către HBO România în colaborare cu APFR, organizatorul Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), şi-a desemnat finaliştii.

Aşa cum se anunţa în comunicatele remise presei anterior, juriul a desemnat cîte trei finalişti pentru fiecare dintre cele 2 secţiuni ale concursului: scurt metraj şi lung metraj.

Perioadă de depunere a scenariilor la sediul APFR (unde trebuiau trimise scenariile pentru a fi înscrise) a fost 1 februarie - 15 aprilie 2005. S-au primit 53 de scenarii de lung metraj şi 82 de scenarii de scurt metraj. Ca de obicei (Concursul de scenarii HBO se află la cea de-a 5-a ediţie), peste 50% dintre lucrări au fost depuse chiar în ultima zi de înscriere.

Prima reuniune a juriului în formulă completă a avut loc la finele lunii aprilie. Reamintim componenţă juriului:
Andrei Creţulescu - Senior Writer / Producer HBO România
Tudor Giurgiu - Regizor / Producător, Director TIFF
Răzvan Rădulescu - Scenarist
Titus Muntean - Regizor
Cristina Corciovescu - Critic de film

În urmă deliberărilor, juriul a anunţat cei 6 finalişti:

 Finaliştii la categoria scurt metraj sunt:

1. Gabriel Zancu din Câmpulung Moldovenesc, prof. de informatica la Colegiu Naţional "Dragoş-Vodă" din Câmpulung, în vârstă de 25 ani, cu scenariul Cine se trezeşte de dimineaţă cade singur în ea
2. George Dogaru, student la UNATC, regie teatru, cu scenariul Masculin - feminin
3. Dub Vasile, în vârstă de 58 ani, dr. în inginerie electrică, cu scenariul Mobil 944,


 Finaliştii la categoria lung metraj sunt:

1. Corneliu Gheorghiţă, în vârstă de 47 de ani, cetăţean român şi francez, a terminat şcoala de film din Toulouse, cu scenariul Europolis
2. Cristian Nemescu, regizor de film, absolvent UNATC, în vârstă de 26 ani, cu scenariul California dreaming
3. Luca Dinulescu, regizor de film, absolvent al Universităţii Media, cls. prof. Andrei Blaier, în vârstă de 26 ani, cu scenariul That jazz again

Cei 6 finalişti vor fi invitaţi de către organizatori (HBO şi TIFF) la Cluj, pentru a participă la Gala Festivalului Internaţional de Film Transilvania (TIFF), care va avea loc sâmbătă, 4 iunie, la Cluj.

În cadrul acestui eveniment organizatorii vor anunţa numele câştigătorului fiecăreia dintre cele 2 categorii. Amintim că acest concurs de scenarii are următoarele premii:

 Premiul "HBO pentru scenariu de lung metraj", în valoare de 2000 USD
 Premiul "HBO pentru scenariu de scurt metraj", în valoare de 1000 USD

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus