noiembrie 2013
Zilele Filmului Columbian, 2013
Proiecţiile vor acea loc în Sala Auditorium a Instituto Cervantes (Bd. Regina Elisabeta, 38). Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile.
Rezervări: [email protected]; tel. 021 2102737.
 
Joi, 14 noiembrie 2013
Ora 19:30
Buscando a Gabo (Columbia 2007, 50 minute)
V.O: spaniolă, subtitluri engleză
Regizor: Luis Fernando Bottia
Prezentare: Televiziunea columbiană încearcă să ne dezvăluie faţa "cea mai umană" a lui Gabriel García Márquez făcând apel la mărturiile familiei, prietenilor, colegilor jurnalişti şi scriitori ai acestuia. Prin acest documentar nu se doreşte prezentarea lui Márquez ca celebritate, ci din contră, definirea trăsăturilor prin intermediul locurilor "cheie" din viaţa sa. 

Vineri, 15 noiembrie 2013
Ora 19:00
La Cara Oculta (Columbia 2011, 103 minute)
V.O: spaniolă, subtitluri engleză
Regizor: Andrés Baiz
Prezentare: Un thriller care explorează limitele dragostei, geloziei şi trădării. Protagonistul, Adrián, este un tânăr regizor de orchestră. El şi iubita sa Belén, par foarte îndrăgostiţi, numai că la primul semn că el o înşală, ea dispare fără urmă. Adrían se consolează cu o tânără cameristă care este un "element cheie" în rezolvarea misterului dispariţiei lui Belén.
 
 Sâmbătă, 16 noiembrie 2013
Ora 18:00
Infierno Inolvidable (Columbia - Mexic - Franta 1995, 52 minute)
V.O: spaniolă, subtitluri engleză
Regizor: Luis Alfredo Sánchez
Prezentare: Filmul prezintă obsesiile, visurile şi momentele esenţiale din viaţa scriitorului columbian Álvaro Mutis.
 
 Sâmbătă, 16 noiembrie 2013
Ora 20:00
El Vuelco del Cangrejo (Columbia 2009, 95 minute)
V.O: spaniolă, subtitluri engleză
Regizor: Oscar Ruíz Navia
Prezentare: El vuelco del Cangrejo se desfăşoară în La Barra, un sat îndepărtat din Pacificul columbian. Cerebro, lider ai nativilor "Afrodescendenţi" se contrazice cu Paisa, un moşier care doreşte să construiască un hotel pe plajă. Daniel, un orăşean ciudat şi tăcut, ajunge într-o seară oarecare şi rămâne acolo câteva zile bune aşteptând să ia parte la o plecare clandestină destinată să-l scoată din ţară. O fetiţă (Lucía) şi doi adolescenţi (Miguel şi Israel) sunt singurii care încearcă să-l ajute, numai că va trece mult timp până să reuşească să facă rost de o ambarcaţiune. Răbdarea lui Cerebro ia sfârşit atunci când Paisa instalează pe plaja două difuzoare enorme şi începe construcţia unei bariere menite să dividă teritoriul. Daniel, în încercarea sa de a fugi, va rămâne într-un final prins în mijlocul crizei din sat, a cărui locuitori se încăpăţânează să dispară, în ciuda progresului iminent. 
 
 Duminică, 17 noiembrie 2013
Ora 18:00
Los Niños Invisibles (Columbia 2006, 100 minute)
V.O: spaniolă, subtitluri engleză
Regizor: Lisandro Duque Naranjo
Prezentare: Trei copii fac o obsesie din a deveni invizibili. Ca să poată face acest lucru trebuie să fure o gaină, să sacrifice o pisică şi să fure scapularul unei fotografii a Fecioarei ca să pună pe el viscerele animalelor sacrificate. La miezul unei nopţi cu lună plină, cel ales pentru experiment trebuie să poarte scapularul şi astfel, ajutat şi de forţele întunericului, să devină invizibil.

 
 Duminică, 17 noiembrie 2013
Ora 20:00
Al Final del Espectro (Columbia 2006, 100 minute)
V.O: spaniolă, subtitluri engleză
Regizor: Juan Felipe Orozco
Prezentare: Filmul ne prezintă povestea lui Vega, o femeie care după ce a trecut printr-o experienţă traumatizantă începe să simtă frica atunci când se află în spaţii  deschise (agorafobie). Din acest motiv se îndepărtează de locul de muncă, şi, la sfatul tatălui său, se mută într-un apartament nou. Această schimbare radicală o face să vadă lucruri inexplicabile şi să audă voci, întâmplari care o fac să se găsească într-o situaţie disperată. 

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus