decembrie 2013
Cinemateca Astra Film prezintă joi, 5 decembrie 2013, ora 19, filmul În numele primarului, în regia Ancăi Hirţe. Câştigător al Premiului Astra Film pentru Cel mai bun documentar, Competiţia România, la ediţia aniversară AFF 2013, filmul este o analiză fără ostentaţie, dar cu atât mai impresionantă, a relaţiei oamenilor simpli cu autoritatea.

În Piatra Neamţ, într-un mic birou al primăriei şi în absenţa primarului, cetăţenii oraşului stau la coadă pentru a fi primiţi în audienţă şi a-şi spune nemulţumirile. Irina Hirţe - mama regizoarei - este mâna dreaptă a primarului, cea care poate cerne minciunile de problemele reale,  care descoase poveştile cetăţenilor, uneori exagerate chiar prin lacrimi, doar pentru a obţine ajutorul. Camera de filmat urmăreşte îndeaproape fiecare privire şi expresie, ca într-un joc de putere, comic şi tragic în acelaşi timp, dar cât se poate de serios.

Proiecţia are loc la Astra Film Cinema, în Piaţa Mică, nr. 11. Biletele se pun în vânzare cu 30 min. înaintea începerii proiecţiei. Informaţii la tel. 0751.166.516.

Cinemateca ASTRA FILM a fost iniţiată în 2007. A făcut parte din programul "Sibiu Capitală Culturală Europeană" cu titlul "365 de ferestre spre lume", fiind singurul proiect cultural cu desfăşurare zilnică pe parcursul întregului an. De atunci, mii de pasionaţi ai filmului documentar au avut şansa de a se întâlni cu producţii valoroase din întreaga lume la Cinemateca ASTRA FILM.
De: Regia: Cu:

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus