decembrie 2013
Noapte albă la Teatrul Naţional Bucureşti
În luna decembrie 2013 se împlinesc 40 de ani de când Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" funcţionează în clădirea de la kilometrul 0 al Capitalei, inaugurată în decembrie 1973. În anul 2011 începe un amplu proces de renovare a clădirii, având ca scop reabilitarea şi consolidarea spaţiilor degradate, sistematizarea întregii zone şi revenirea la faţada din anul 1973. La acest sfârşit de an 2013 metamorfoza este spectaculoasă.

Cu această ocazie Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" îşi deschide larg uşile, organizând în 14 decembrie 2013 o serie de evenimente cu intrare liberă.

Sîmbătă, 14 decembrie 2013 între orele 10.00 şi 16.00 sunt organizate tururi ghidate, cu intrare liberă, ale noilor săli şi spaţii refăcute ale teatrului. Tot atunci, vor avea loc întâlniri cu actori îndrăgiţi ai TNB, sesiuni de autografe şi fotografii la standurile cu cărţi de teatru unde vor avea loc şi lansări în premieră. Mircea Albulescu, Ion Caramitru, Marin Moraru, Dan Puric, Adela Mărculescu, George Mottoi, Liviu Lucaci şi Dan Tudor şi-au confirmat deja prezenţa la întâlnirea cu publicul.

Momente din istoria acestor 40 de ani de teatru, cu evocarea spectacolelor memorabile şi ale interpreţilor din generaţia de aur a teatrului vor fi proiectate în Sala MEDIA pe tot parcursul zilei.

La ora 11.00 este programat la Sala PICTURA spectacolul Micul infern, cu intrare gratuită, însă exclusiv pe bază de rezervări, în limita celor 226 de locuri disponibile (locurile au fost epuizate în mai puţin de 50 de minute, acestea vor putea fi ridicate în ziua spectacolului, de la intrarea în Sala PICTURA, începând cu ora 10.00.)

Începând cu ora 23.00 până la... primul metrou, spectacolul se mută în foaierul Sălii STUDIO pentru "o noapte albă a teatrului", în premieră! Momente inedite vor fi susţinute de Ion Caramitru, Monica Davidescu, Ilinca Goia, Medeea Marinescu, Marius Manole, Marius Bodochi, Eugen Cristea, Dorin Andone, Tania Popa şi Maria Buză, trecând prin toate genurile, de la jazz la muzică lăutărescă, de la folk la musical, improvizaţii cu marionete, poezie şi teatru. Le vor fi alături invitaţii Lucian Maxim, Petre Ancuţa şi Emilian Mârnea, precum şi actorii de la Gala HOP 2013 în spectacolul Hai Iu Iu NU Hey You You (concert de remix-uri Maria Tănase / producţie UNITER), în regia lui Radu Afrim şi coordonarea muzicală a lui Vlaicu Golcea.

Noapte albă la TNB
în foaierul SĂLII STUDIO
Sâmbătă, 14 decembrie 2013, de la 23.00 până la primul metrou
intrare liberă

ora 23:00 Ion Caramitru & Lucian Maxim
ora 23:15 Hai Iu Iu NU Hey You You - concert de remix-uri Maria Tănase, muzica Vlaicu Golcea, regia Radu Afrim, cu participarea actorilor de la Gala HOP 2013 şi a lui Marius Manole. Producţie UNITER.
ora 0:20 Monica Davidescu, Ilinca Goia şi Florentina Ţilea - fragment din spectacolul Molto Gran' Impressione
ora 0:45 Medeea Marinescu, Marius Manole, Jezebel, Alexandru Burcă, Lucian Maxim: improvizaţii de muzică şi poezie
ora 1:15 Rodica Ionescu & Vitalie Bichir - Buzunarul cu pâine de Matei Vişniec (fragment)
ora 1:45 Marius Bodochi & friends: muzică şi improvizaţii cu marionete
ora 2:15 Eugen Cristea: muzică folk
ora 2:40 Variaţiuni la invenţiuni. Op. 2, cu Petre Ancuţa şi Emilian Mârnea: fragment teatral şi muzical
ora 3:10 Dorin Andone: concert pe versurile lui Miron Radu Paraschivescu
ora 3:30 Tania Popa: spectacol de muzică rusească
ora 4:00 Maria Buză: spectacol de muzică lăutărească.

Vinul fiert şi covrigii calzi vor încălzi la propriu atmosfera, anunţând apropierea Crăciunului!

Cunoscutul caricaturist Mihai Stănescu a materializat grafic acest eveniment printr-o caricatură, care stă sub semnul shakespearianului "To be or Not to Be".

Sponsor principal: RAIFFEISEN BANK
Sponsor: MASTER CARD
Parteneri media: Radio Guerrilla, LiterNet, Dilema Veche, librăriile Humanitas, Sub25, Cooperativa Urbană, Amdoar18ani.ro
Parteneri asociaţi: Teatru.pro