Editura Casa Radio / ianuarie 2014
Ascultaţi patru dintre poeziile CD-box-ului Poesii de Mihail Eminescu, Editura Casa Radio, 2014:
 
Şi dacă... În interpretarea actorului George Vraca. Poemul a fost difuzat în 1961, în emisiunea Luceafărul (redactor Relia Fundeanu) şi este al treilea de pe primul CD al Poesiilor. ASCULTĂ AICI.
 
Freamăt de codru În interpretarea actorului Emil Botta. O înregistrare din 1961; poemul a fost difuzat în emisiunea Recital Concert poem şi este al şaisprezecelea de pe cel doilea CD a Poesiilor. ASCULTĂ AICI.
 
Sonet / Cînd însuşi glasul Recită actriţa Clody Bertola. Poemul a fost difuzat în 1964, în emisiunea Ediţie radiofonică Eminescu (redactor Relia Fundeanu) şi este al nouăsprezecelea de pe primul CD al Poesiilor. ASCULTĂ AICI..
 
Atât de fragedă Recită Alexandru Repan. O înregistrare din 1970, difuzată în cadrul ciclului Eminesciana. Este al cincilea de pe al doilea CD al Poesiilor. ASCULTĂ AICI.


Editura Casa Radio vă propune o întîlnire între celebre poeme eminesciene şi vocile marilor actori români. CD-box-ul Poesii de Mihail Eminescu, ediţia princeps alcătuită de Titu Maiorescu în 1883, acum în format audio, vă invită la un recital de poezie de-a lungul vremurilor. Între 1959 şi 2000, l-au interpretat pe Eminescu: Ludovic Antal, Emil Botta, Clody Bertola, George Calboreanu, Ion Caramitru, Constantin Codrescu, Elvira Godeanu, Ion Manolescu, Mariana Mihuţ, Alexandru Repan, George Vraca ş.a. Cele 4 CD-uri conţin interpretări de patrimoniu din Arhivele Radio România, difuzate în emisiuni precum: Studioul de poezie, Recital literar-muzical. Concert poem, Meridianele poeziei, Poezie românească, Manuscris radiofonic.
 
Coperta acestei noi apariţii din Colecţia Fonoteca de Aur, seria Spectacolul poeziei, este o prelucrare realizată de artistul Daniel Ivaşcu după volumul original al Poesiilor, iar în interior veţi regăsi fotografii de Tudor Jebeleanu, un comentariu contemporan despre moştenirea lui Eminescu.
 
Mai multe detalii aici.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus