iunie 2005
Russendisko
Goethe Institut Bukarest, Centrul de Carte Germană şi Editura Idea vă invită la RUSSENDISKO
sîmbătă, 4 iunie 2005, ora 22.00, în Club TWICE
cu participarea extraordinară a lui DJ Vladimir Kaminer şi DJ Yiury Gurzhy





Cunoscut în toate marile oraşe europene pentru a sa Russendisko, scriitorul şi DJ-ul Vladimir Kaminer soseşte la Bucureşti pentru un dublu eveniment:
 lansarea traducerii în limba română a best-seller-ului Russendisko (Editura Idea) şi
 petrecerea rusească cu acelaşi nume din Club Twice.

Născut în 1967, la Moscova, specializat ca inginer de sunet şi cu studii de dramaturgie, Vladimir Kaminer emigrează în 1990 la Berlin. În scurt timp devine una din cele mai cunoscute figuri ale vieţii culturale berlineze - colaborator constant la Frankfurter Allgemeine Zeitung, producător al unei emisiuni de radio şi nu în ultimul rînd DJ, alături de partenerul său, Yuriy Gurzhy, la celebra Russendisko, (seară de rock rusesc), găzduită de localul berlinez "Café Burger.

 Ascultaţi o piesă rusească ce se va auzi la petrecerea din Twice, în rubrica Muzica în mp3-uri


Ecouri din presa germană:

  Şarm adus de la Moscova - Vladimir Kaminer face o carieră surprinzătoare la Berlin.

"Un tînăr emigrant rus amestecă scena literară berlineză cu cea muzicală", scria revista Spiegel acum cîţiva ani. Între timp, Kaminer are 38 de ani şi a publicat 8 volume de proză. Cel mai cunoscut se numeşte Russendisko la fel ca legendara seară de muzică rusească pe care Kaminer o patronează de ani de zile, în localul berlinez Café Burger. În rest, corespondează regulat la ziare importante, produce emisiuni de radio şi întreprinde turnee internaţionale ca reprezentant al culturii germane.

Povestirile sale relatează propria lui viaţă, nebunia absolut normală a fiecărei zile, de la vînzători vietnamezi de legume, medici germani, spioni ruşi, pînă la soacra din Caucaz. Tema ruşilor din Germania nu-l interesează "nici un pic", multe clişee fiind dealtfel adevărate, spune el ci "vreau să mă refer mai mult la asemănări şi nu atît la deosebiri".

"Povestirile sale sunt nişte schiţe extraordinare despre viaţa de zi cu zi, într-un spaţiu multicultural - reminiscenţe pline de umor al existenţei în capitalismul timpuriu, post-comunist." Revista "Rolling Stones"

  "Kaminer este un mare stilist, fapt arareori remarcat, un maestru al unei forme proprii, scurtă în cazul de faţă, care uneori poate mai mult exprima decît un roman. În mod evident, Wladimir Kaminer este un cîştig real pentru literatura germană." Süddeutsche Zeitung

  "Secretul lui Kaminer este blândeţea satirei sale. Lasă pur şi simplu lucrurile să curgă şi nu ascunde faptul, că el este motorul povestirilor sale. El este un Candide al normalităţii." Die Zeit


Parteneri: Club Twice, B24FUN, Radio 21, Vodca St.Petersburg, LiterNet
Regia: Vladimir Kaminer Cu: DJ Vladimir Kaminer, DJ Yiury Gurzhy

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus