februarie 2014
Începând cu luna ianuarie 2014, prin Cafeaua de Weekend, Asociaţia Culturală Control N şi-a propus să te apropie de oamenii pe care îi admiri, pe care îi respecţi şi care te inspiră, într-o atmosferă relaxată, de-a lungul unor întâlniri tematice menite să deschidă ochii către experienţa celor care au reuşit în meseria lor.

Invitaţii Cafelei de Weekend de la Control N sunt cei cărora poate le-ai văzut filmele, le-ai citit cărţile sau i-ai admirat pe scenă. Şi poate că n-ai avut curaj să mergi să îi întrebi cum au făcut, de ce, ce au gândit, ce au simţit, cum decurge o zi din viaţa lor sau ce vor să facă mai departe. Poate că, de fapt, nu e aşa de greu să bei o cafea cu ei...
 
Cafeaua de Weekend a debutat cu o temă, pe care, cum-necum, cu toţii o dezbatem când ne strângem la o cafea şi discutăm despre ce am mai văzut şi pe cine am mai văzut: Actoria între teatru şi film.
 
Actorul Victor Rebengiuc vine la Cafeaua de Weekend, sâmbătă, 8 februarie 2014, ora 12.00, pentru a răspunde tuturor curiozităţilor tale legate de fascinanta sa carieră în teatru şi film. Cum a început? Cum ar vrea să continue? Cum se pregăteşte pentru scenă şi cum pentru camera de filmare? Unde se simte mai în largul său? Sunt doar câteva din temele discuţiei informale pe care Control N ţi-a pregătit-o.


Născut în 1933, Victor Rebengiuc este unul dintre cei mai iubiţi actori ai filmului şi teatrului românesc deopotrivă. Actor al Teatrului Bulandra din 1957 până în prezent, cu peste 200 de roluri în spectacole montate aici şi colaborator al altor teatre precum Teatrul Naţional Bucureşti, Teatrul Mic, Teatrul Naţional din Cluj Napoca, Victor Rebengiuc a lucrat de-a lungul carierei sale în teatru cu regizori precum Liviu Ciulei, Radu Penciulescu, Andrei Şerban, Cătălina Buzoianu, Yuri Kordonsky, Gábor Tompa sau Alexandru Dabija.
 
A debutat în cinema în anul 1956, cu rolul din filmul Mândrie şi a dobândit recunoaşterea publicului autohton şi străin în 1965 cu rolul lui Apostol Bologa din Pădurea spînzuraţilor, în regia lui Liviu Ciulei. De-a lungul celor 58 de ani de carieră în cinema, Victor Rebengiuc a jucat în peste 90 de filme şi a lucrat cu regizori precum Lucian Pintilie (De ce trag clopotele, Mitică?; Balanţa; Prea târziu; Terminus ParadisNiki Ardelean, colonel în rezervăTertium non Datur), Dan Piţa (Tănase Scatiu, Dreptate în lanţuriFaleze de nisip, Omul zilei), Stere Gulea (Moromeţii), Cristi Puiu (Un cartuş de Kent şi un pachet de cafea), Călin Peter Netzer (Medalia de onoare), Radu Muntean (Marţi, după Crăciun) sau Tudor Cristian Jurgiu (Câinele japonez). Printre numeroasele premii şi distincţii obţinute de-a lungul carierei sale, atât în teatru cât şi în cinema, se numără şi Premiul Gopo 2011 pentru Cel mai bun actor într-un rol principal, pentru rolul din Medalia de onoare.

Durata unei Cafele de Weekend este de 3 ore (12.00 - 15.00).
Toţi cei interesaţi se pot înscrie, în limita locurilor disponibile, la [email protected]. Taxa de participare este de 100 lei.
 
Asociaţia Culturală Control N mulţumeşte partenerilor: Zile şi Nopţi, Cinemagia, Film Reporter, Decât O Revistă, Cinefan, Liternet, Blogul Lu' Otravă, Bazavan.ro, All Hollow, CinemaRX, Metropotam, Cărtureşti.
Vizitaţi www.controln.ro sau https://www.facebook.com/controlN

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus