Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Cockoşi

Scenografia: Steliana Ştefănescu
Cu: Rareş Florin Stoica, Fulvia Folosea, Vlad Nemeş şi Ionel Mihăilescu

Adresa: Teatrul ACT, Calea Victoriei nr. 126
Durata: 90 min (fără pauză)
Bilete: 30 RON / 25 RON (redus)
Rezervări: info@teatrulact.ro / 0723 103 103 / 021 310 31 03
Eveniment Facebook

--
Asociaţia ENTHEOS, GrayPlay | Performing Arts şi Teatrul ACT anunţă premiera naţională a spectacolului COCKOŞI de Mike Bartlett, în regia lui Horia Suru.

COCKOŞI prezintă povestea unei relaţii de lungă durată şi eşecul despărţirii unui cuplu disfuncţional. O întâlnire tulburătoare cu o femeie necunoscută la metrou zdruncină o legătură ce începuse deja (demult) să se clatine. Cea mai dificilă întrebare: lupt sau plec? îşi găseşte răspunsuri diferite din partea fiecărui reprezentant al unui triunghi amoros puţin mai altfel.

Se iubesc de şapte ani. Locuiesc împreună. Când, la un moment dat, între cei doi bărbaţi intervine o femeie. Ea luptă să-l câştige pe John. El luptă să-l păstreze pe John. Tensiunea situaţiei declanşează în bărbatul râvnit de amândoi o criză de identitate în toată regula. Cine va câştiga? În momentul în care o hotărâre începe să prindă contur şi noi respirăm uşuraţi că John tocmai a ales, intervine elementul surpriză.

Cât şi până când merită să lupţi pentru o relaţie? Cum ştii când ar trebui să pleci? Cât este vorba despre celălalt în această luptă şi cât despre tine? Lupta pentru iubire este firească? Sau însuşi faptul că te afli în situaţia de a lupta este un puternic semnal că trebuie să renunţi şi să pleci? Aşadar, o poveste pentru adulţi despre iubire. O poveste pentru cei care ştiu că nu există happily ever after în viaţa reală, unde în doze mai mici sau mari frica, laşitatea, indecizia, vinovăţia, greşelile, nehotărârea, eşecul şi confuzia sunt parte integrantă a oricărei relaţii. Ca şi efortul de a o menţine. Ca şi umorul care transformă acest efort conştient în drag şi plăcere.

În 2010, piesa COCK de Mike Bartlett, prezentată în premieră mondială la Royal Court Theatre, în Londra, a câştigat Premiul "Laurence Olivier", cea mai importantă distincţie britanică de profil (echivalentul britanic al Premiilor Tony). În scurt timp, piesa a fost montată pe Broadway şi acum este pentru prima dată montată în România.

COCKOŞI este o co-producţie Asociaţia ENTHEOS, Compania GRAYPLAY şi Teatrul ACT
*

Horia Suru este actor şi regizor de teatru. În Bucureşti se joacă în regia lui, la Godot Cafe-Teatru, LSD Theatre Show de Christopher Durang, spectacol dublu premiat. Alte spectacole recente sunt We Are Camera de Fritz Kater (premieră naţională) la Teatrul Municipal Bacovia din Bacău şi Domnului Profesor, cu dragoste la Teatrul Maria Filotti din Brăila. www.horiasuru.ro

Rareş Florin Stoica, Fulvia Folosea şi Vlad Nemeş au absolvit actoria la Facultatea de Teatru din Cluj în 2011 la clasa profesorului Miklos Bacs şi se află la prima colaborare pe o scenă profesionistă, fiecare dintre ei având deja un parcurs artistic interesant în mod individual.

Ionel Mihăilescu este actor de teatru şi film, angajat al Teatrului Odeon unde îl puteţi vedea printre altele în recenta premieră a lui Alexandru Dabija, Titanic vals. În film a devenit cunoscut pentru rolurile din Moromeţii şi Balanţa şi mai recent pentru partiturile din Bună! Ce faci? şi Sunt o babă comunistă.

Toate articolele despre Cockoşi

Cockoşi, în regia lui Horia Suru, la Teatrul Naţional Bucureşti, Comunicat de presă
 S-a încheiat festivalul Bucharest Fringe - Maratonul Teatrului Independent, 2014, Comunicat de presă
 Cockoşi şi nu prea, Anca-Maria Pănoiu