martie 2014
Festivalul de Film Documentar One World România, 2014
Săptămâna aceasta, pregăteşte-te să intri în cine-luptă cu 5 documentare oferite exclusiv, în avanpremieră, pe platforma DocAlliance Online Channel / www.dafilms.com. De luni, 10 martie şi până duminică 16 martie 2014, veţi putea urmări următoarele documentare, din selecţia One World Romania 2014: My Child, Crop, Byeway, The Shovel is too Small şi Toamna românească.
 
My Child, parte din secţiunea Şi dragostea e un drept al omului, prezintă un grup de părinţi ai unor persoane LGBT, care au acceptat adevărata identitate sexuală a copiilor lor. Filmul regizorului Can Candan este o poveste profund umană, cu părinţi reali care se redescoperă pe ei şi copiii lor, şi decid să îi susţină în mod activ. (http://dafilms.com/download/key/Yr0itI3ddJ)
 
Crop, documentarul ce urmează a fi prezentat în secţiunea Clinica mass-media, este filmat integral în redacţia celui mai vechi cotidian naţional din Egipt, Al-Ahram. Filmul este un document neconvenţional al revoluţiei egiptene, care nu include nicio imagine a revolutei propriu-zise. Prin turul pe care îl face în sediul ziarului Al-Ahram, documentarul invită la o reflecţie asupra modului în care structurile puterii politice presupun în mod necesar strategii de management al vizibilului considerat acceptabil.  (http://dafilms.com/download/key/cmTbv7a5pw)
 
Byeway face parte din secţiunea Rebeli pentru cauze şi spune povestea absurdă a autostrăzii D8 - de ani de zile, cei câţiva kilometri care au mai rămas de construit între Praga şi Berlin şi care traversează o arie protejată a Boemiei, nu pot fi duşi la bun sfârşit. Filmul ni-i arată pe manager-ul proiectului, un activist şi un cuplu căsătorit care trăieşte în apropierea şantierului - toţi par a fi legaţi de aceşti câţiva kilometri de asfalt, pentru totdeauna. (http://dafilms.com/download/key/cHtVggbeii)
 
Documentarul The Shovel is too Small face parte din secţiunea După 25 de ani. Legenda spune că, atunci când Tito s-a oferit să îi îndeplinească o dorinţă iugoslavului Alija Sirotanovic, acesta a cerut o lopată mai mare. Figura lui Sirotanovic a apărut pe bancnota de 20 000 de dinari. Peste aproximativ 25 de ani, echipa filmului roagă un număr de tineri să îl identifice pe bărbatul de pe bancnotă. Tinerii nu reuşesc, însă cei mai în vârstă nu numai că îl ţin minte pe Sirotanovic, dar îşi aduc aminte şi de taberele de muncă de altădată, pe care încearcă cu elan să le readucă la viaţă. (http://dafilms.com/download/key/lkhXEQmocc)
 
Cel de-al cincilea film este unul autohton - Toamna românească, realizat de Matei Budeş şi prezentat în secţiunea Rebeli pentru cauze. Filmul este un elogiu discret, adus protestatarilor care au ieşit toamna trecută în stradă pentru a protesta împotriva proiectului minier de la Roşia Montană, cauzei lor şi unităţii lor mult-încercate. (http://dafilms.com/download/key/wXGeZTkGtw)

Notă: În cazul în care linkurile individuale nu funcţionează, intrarea în pagina scurtmetrajelor se face din pagina: http://dafilms.com/event/160-kino-kombat-online/

De luni până duminică vă puteţi încărca online cu muniţie pentru cine-luptă. Din 17 martie 2014 vă aşteptăm la cinema!
 
ONLINE: http://www.oneworld.ro | http://www.facebook.com/one.world.romania
ORGANIZATORI: Asociaţia One World Romania şi Centrul Ceh Bucureşti
PARTENER PRINCIPAL: Programul Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung
SUSŢINUT DE: Pilsner Urquell
CU SPRIJINUL: Centrul Naţional al Cinematografiei, Fundaţia ERSTE, Uniunea Cineaştilor din România, Consiliul Naţional pentru Combaterea Discriminării
PARTENERI: Ambasada Republicii Cehe în România, Ambasada Statelor Unite ale Americii, Institutul de Investigare a Crimelor Comunismului şi Memoria Exilului Românesc, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Institutul Francez din România, Goethe-Institut Bucureşti, Ambasada Regatului Ţărilor de Jos în România, Institutul Polonez Bucureşti, Culture.pl, Institutul Italian de Cultură, British Council Romania, Ambasada Elveţiei în România, Ambasada Finlandei în România, Forumul Cultural Austriac, Institutul Balassi-Institutul Maghiar din Bucureşti, DocuMentor, Arhiva Naţională de Filme, Teatrul Odeon, Teatrul Naţional "Radu Stanca" Sibiu, dramAcum, Syner România, Doc Alliance, ActiveWatch, Corrupt Tour, Asociaţia Vira, Zburd-Educaţie prin coaching, Alianţa Naţională a Organizaţiilor Studenţeşti din România
SUPORT TEHNIC: Abis, Noumax
CLUB OFICIAL: Clubul Ţăranului
RESTAURANTUL OFICIAL: Urbanesc
MAŞINA OFICIALĂ: Skoda
BILETE PRIN: Eventbook
PARTENERI MEDIA: Digi24, TVR 1, Europa FM, Decât o Revistă, Revista 22, Şapte Seri, Hotnews.ro/Smilemedia, Think Outside the Box, Casa Jurnalistului, Filmreporter.ro, Liternet.ro, CriticAtac.ro, Orasulm.eu, Koolhunt.ro, Graphicfront.ro
PARTENER SOCIAL MEDIA: Kooperativa.ro.

Descarcă broşura One World Romania, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus