martie 2014
Zaronia
Wilhelmina Arz semnează costumele pentru show-ul Zaronia al Cirque Etoile, o poveste fantasy despre lupta dintre două forţe mistice, care urmează să aibă premiera pe 28 martie 2014, la Bucureşti. De la creaţiile Wilhelminei, exuberante, dramatice, fluide, până la proiecţiile video, muzica tulburătoare şi forţa numerelor de acrobaţie sub bagheta lui Doru Moiş, fost campion european şi mondial la gimnastică aerobică, antrenat în arenele Cirque du Soleil, Zaronia este un spectacol de teatru vizual pentru toate vârstele, dar mai ales pentru cei mari. Din aprilie 2014, în fiecare vineri, de la ora 20.00, la Sala Etoile din Şos. Berceni, nr. 24.
 
Cu noul său proiect pentru Cirque Etoile, Wilhelmina Arz deschide o uşă spre o altă latură a costumului de spectacol. Creatoarea spune că designul pentru distribuţia Zaronia "nu e neapărat contemporan al tendinţelor sezonului în fashion, dar reflectă, uneori imperceptibil, acel ceva al vremurilor prezente. Costumele de circ sunt o lume aparte - cred că întâlnirea cu ea înseamnă, pentru mulţi dintre noi, prima experienţă în lumea spectacolului. Cum altfel ar putea fi deci garderoba Cirque Etoile decât extravagantă, plină de strălucire şi culoare. Cromatica este definitorie în cazul scenei. Culorile devin coduri, mesaje, transmit stări şi transformă personajele"

 
"Radiografie vestimentară" a personajelor, costumele pentru elementele de acrobaţie create de Wilhelmina Arz respectă fidel linia corpului (second skin). Din distribuţia Zaronia fac parte 30 de acrobaţi şi dansatori din România şi Republica Moldova, câştigători de concursuri internaţionale şi gimnaşti de performanţă. Momentul de maximă tensiune al show-ului este trambulina, unde acrobaţii ignoră legile gravitaţiei şi urcă spre infinit, combinând dublu-salturi cu întoarcere cu şuruburi, interschimbând axele orizontale şi verticale. Se adaugă acrobaţii la sol, acrobaţii aeriene la 5 metri deasupra scenei, numere de cerc absolut fascinante şi o coregrafie ce combină elemente de street-dance cu dans contemporan.
 
Zaronia este de fapt o lume magică. Cu ani în urmă, osteniţi de călătoria lor prin Univers, doi demoni, Zaro şi Onia, iau în stăpânire un tărâm al nimănui. Zadarnic îşi doresc un moştenitor, căci Onia, proaspăta regină, nu poate să poarte copii. Zaro întâlneşte o altă femeie, simplă, dar frumoasă, de care se îndrăgosteşte. La scurt timp Lilly vine pe lume. Regina descoperă taina lor şi, înnebunită de durere, ordonă execuţia copilei din flori, acum singurul moştenitor al Zaroniei. Aflând de planul criminal, Zaro caută un loc în Univers unde Lilly ar putea trăi departe de furia reginei, şi sfârşeşte prin a o ascunde într-o lume condusă de oameni. Două decenii mai târziu, regina prinde de veste. Crescută fără părinţi, Lilly este fericită doar în preajma lui Daimon, de care e îndrăgostită. Demonii trimişi de regină s-o răpească nu o pot atinge - e protejată de o aură puternică. În locul ei, demonii îl iau pe Daimon, gândind că s-ar putea dovedi de folos. Aici începe Zaronia...


Biletele costă 65 de lei şi sunt disponibile pe Bilete.ro, în magazinele Germanos, în oficiile Poştei Române şi în magazinele Inmedio semnalizate bilete.ro. Cirque Etoile mulţumeşte pe această cale partenerilor media Naţional TV, Gold FM, Naţional FM, HFM, TVH, Ring, Zile şi Nopţi, 220.ro, 121.ro, divahair.ro, teatru.pro, liternet.ro, realitatea.net, Realitatea TV, Universităţii Spiru Haret, precum şi Unirea Shopping Center.

Regia: Alexandru Baltă Cu: Doru Moiş şi trupa Cirque Etoile

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus