România Liberă / septembrie 2005
Neobositul Cornel Todea, vicepreşedintele UNITER, a anunţat, luni seară, pe scena Centrului Cultural de la Mangalia premianţii acestei ediţii, a opta, a Galei HOP. În după amiaza de luni, mai performaseră, aşa cum v-am anunţat, ultimii concurenţi, dintre care unul chiar a primit un premiu. După concurs, publicul a mai putut urmări spectacolul Duete shakespeariene, al Roxanei Colceag, îndelung aplaudat de cei prezenţi.

Dar aplauzele cele mai furtunoase le-au fost dedicate, puţin mai tîrziu, premianţilor. Aşadar, după ce i-a înşirat pe toţi concurenţii pe scenă şi le-a înmînat diplomele de participare, Cornel Todea a rostit cu vocea-i de stentor jovial numele celor pe care juriul - vă reamintim, format din Ştefan Iordache, Theodora Herghelegiu şi Cristina Modreanu - i-a ales: premiul pentru cea mai bună actriţă l-a primit Maria Nicola, iar acela pentru cel mai bun actor Octavian Strunilă. Aceste premii valorează 25 de milioane de lei vechi. Premiul pentru un tînăr actor a fost acordat de dna Beatrice Rancea, directoarea Teatrului Naţional din Constanţa. Premiul pentru grup l-a primit din nou Maria Nicola, de data aceasta împreună cu Adina Stan, pentru A+B, un spectacol de la Teatrul "Tony Bulandra" din Tîrgovişte.

S-au mai acordat două premii speciale. Premiul pentru excelenţă în artă "Timică" l-a acordat Doina Papp, critic de teatru, preşedintele Asociaţiei Masterclass, lui Ionuţ Bogdan Caras, pentru rolul din spectacolul Igiena asasinului. Premiul "Sică Alexandrescu" l-a primit Gabriel Călinescu, un concurent din după-amiaza de luni.

În general, sala a fost de acord cu juriul, căci murmurele de dezaprobare nu s-au auzit de data aceasta, cum se temea Cornel Todea. Deşi multă lume a afirmat că e o ediţie mai slabă a galei, iată că s-au găsit premianţi şi încă dintre cei mai buni.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus