martie 2014
Festivalul de Film Documentar One World România, 2014
Cea de-a şaptea ediţie a festivalului de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania s-a încheiat duminică seara. În 3 cinematografe din Bucureşti am urmărit 50 de filme documentare, cele mai multe arătate în premieră în România. Ne-am plimbat prin oraş în Marele Circuit Turistic al Şpăgii şi am stat de vorbă cu peste 50 de invitaţi din ţară şi din afară, în scurte dezbateri organizate după film şi în cadrul evenimentelor conexe.
 
Pentru al doilea an consecutiv, am acordat premiul "Best Karma Award", filmului declarat câştigător de cei 5 liceeni din juriul festivalului. Filmul premiat, care a primit drept trofeu "puş-camera" One World Romania este Here Be Dragons (http://oneworld.ro/). Mălina, Teona, Ioana, Elena şi Luca au înmânat premiul producătorului asociat al documentarului, aflat la Bucureşti - Dominic Dowbekin.
 
Cei 5 juraţi au motivat duminică seara decizia lor, astfel: "Alegerea noastră a fost un film cu o abordare curajoasă, sub forma unui flux de gânduri, în care imaginea şi monologul regizorului ne fac să ne punem sub semnul întrebării modul în care observăm lumea. Un film care ne dă un impuls să observăm."

Dominic Dowbekin, după primirea trofeului One World Romania 2014: "În numele lui Mark Cousins, Don Boyd şi întregii echipe a filmului, ţin să mulţumesc acestui festivalul extraordinar. Eforturile voastre în vederea creării unei platforme pentru filme ca Here Be Dragons oferă cinematografiei puterea de a sprijini progresul social pentru binele tuturor."


Juriul Liceenilor şi producătorul Dominic Dowbekin (foto: Adi Marineci)
 
Le mulţumim tuturor celor care au fost alături de noi pe parcursul festivalului, care ne susţin în fiecare an şi care au primit provocarea noastră de a intra în cine-luptă timp de o săptămână.
 
Pentru cei care n-au putut ajunge la festival sau pentru cei care vor să revadă momente de la evenimente şi interviuri cu participanţii celei de-a şaptea ediţii, am pregătit o galerie foto şi video (http://oneworld.ro) pe site-ul nostru. Galeria este în curs de updatare, aşa că vă invităm să rămâneţi aproape de festival şi după terminarea lui.
 
Începând cu luna aprilie 2014, ne întâlnim la Centrul Ceh şi Institutul Francez din Bucureşti cu reluări ale filmelor ediţiei a şaptea. La toamnă ne întâlnim cu spectatorii din ţară în cadrul One World Romania On Tour, dar până atunci, urmăriţi-ne pe site şi Facebook pentru impresii de la festival şi ştiri despre ce vă aşteaptă în continuare.

Descarcă broşura One World Romania, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus