iunie 2005


După mega-concertul Faithless, Fundaţia Culturală Phoenix pregăteşte un nou concert pentru publicul român, tot la Arenele Romane din Parcul Carol.

Pe 15 iunie sunt aşteptate la Bucureşti 4 formatii de rock – Megadeth, un nume care nu mai are nevoie de prea multe prezentări, Dungeon, o formaţie de power metal din Australia şi două formaţii autohtone – Implant pentru Refuz (din Timişoara) şi Avatar (din Craiova).

Megadeth au concert la Belgrad pe 14 iunie şi vor porni către Bucureşti imediat după concert. Cei 4 membri ai formaţiei sunt însoţiţi de încă 13 persoane, tehnicieni, impresari şi apropiaţi. Tot echipamentul de sunet, în afară de boxe, este adus de Megadeth cu camionul de turneu.

Dungeon au fost în turneu cu Nightwish, Mayhem, Opeth sau Nevermore iar anul trecut au fost trupa de deschidere pentru Megadeth în turneul din Australia. Au fost de trei ori în turneu în Japonia, unde au foarte mulţi fani. Vara această, Dungeon vin pentru prima dată în turneu în Europa, la insistenţa lui Dave Mustaine, leader-ul trupei Megadeth.

Trupa Implant pentru Refuz a mai cântat în deschidere şi la Soulfly. După o activitate care acoperă un deceniu, patru albume, patru videoclipuri, apariţia pe două compilaţii şi o coloană sonoră de film, formaţia timişoareană prezintă în deschidere la MEGADETH cîteva din piesele care apar pe noul album (ce urmează să fie lansat la toamnă).

Avatar este una dintre cele mai importante şi active trupe din underground-ul metalic românesc. Prezenţa pe aceeaşi scenă cu o formaţie celebră ca Megadeth vine firesc pentru craioveni, după ce s-au întors de curînd dintr-un exploziv turneu european, fapt unic pentru o formaţie de metal din România.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus