aprilie 2014
Masterclassurile Control N
Asociaţia Culturală Control N pregăteşte pentru luna mai un masterclass de actorie de film, susţinut de actorul Dragoş Bucur. Actoria de film va fi cea de-a patra temă dezbătută in cadrul seriei de masterclass-uri Control N, care a mai cuprins imagine (invitat Vivi Drăgan Vasile), regie de film (invitat Nae Caranfil) şi producţie de film (invitată Ada Solomon).

Masterclass-ul de actorie de film va avea loc în datele de 7, 14 şi 21 mai 2014.
 
Cel de-al patrulea masterclass Control N este dedicat tuturor celor pasionaţi sau interesaţi de actoria de film, de mecanismele şi secretele lucrului ca actor pe un platou de filmare. De-a lungul celor trei întâlniri, participanţii vor putea dezbate pe larg această temă alături de unul dintre cei mai cunoscuţi şi indrăgiţi actori de film din România.
 
Dragoş Bucur propune participanţilor diferite teme de discuţie, care pornesc de la experienţa sa în domeniu.

Astfel, se va discuta despre actoria de film văzută ca profesie, nu doar ca pasiune. Despre cum poţi să ajungi să transformi pasiunea într-un mod de a fi. Despre faptul că actoria de film poate fi o profesie pentru autodidacţi şi este o specializare nouă în şcolile de actorie din România. Se va discuta statutul actorului de film în cinematografia autohtonă şi în cea de peste hotare, în cinemotografia europeană sau americană. Se vor căuta răspunsuri la întrebări precum: Cât de dificil este să practici o astfel de meserie în România? Care ar fi paşii pentru a putea să ajungi să practici actoria de film în alte ţări? Care sunt şansele unui actor profesionist să trăiască doar din actorie şi care sunt compromisurile cele mai întâlnite în tagma actorilor de film?
 
Dragoş Bucur a absolvit Universitatea Naţională de Artă Teatrală şi Cinematografică, secţia Actorie, în 1999 şi a început să joace la teatrul Podul, al profesorului Cătălin Naum. Timp de cinci ani, Bucur a jucat în numeroase piese şi a predat actoria în facultăţi de teatru şi film. Primele roluri de film au fost în Marfa şi banii (regia Cristi Puiu), selecţionat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2001 şi Furia (regia Radu Muntean), pentru care a primit Premiul pentru cel mai bun actor, din partea Uniunii Cineaştilor.


Dragoş a jucat şi în următoarele lungmetraje ale lui Radu Muntean, Hârtia va fi albastră (2006), Boogie (selecţionat în secţiunea Quinzaine des Réalisateurs, Cannes, 2008) şi Marţi, după Crăciun (2010). Pentru rolul principal din Boogie a obţinut Premiul Gopo & Premiul UCIN pentru Cel mai bun actor. De asemenea, rolul principal din filmul lui Corneliu Porumboiu, Poliţist, adjectiv (2009) - Premiul Juriului şi Premiul FIPRESCI în cadrul secţiunii Un Certain Regard, Cannes, i-a adus încă un Premiu Gopo, obţinut la aceeaşi categorie. A mai colaborat cu regizori precum Peter Weir (The Way Back, 2010), Peter Mulen şi Terry Loyd (The Fear, 2012), Szabolcs Hajdu (Miraje, 2014). În 2010, a înfiinţat şcoala de film - Actoriedefilm.ro, alături de actorii Alexandru Papadopol şi Dorian Boguţă, iar în 2013 cei trei au jucat şi au produs lungmetrajul Love Building, din distribuţia căruia au făcut parte şi 31 de actori absolvenţi ai şcolii.
 
Masterclass-ul de actorie de film este deschis tuturor celor interesaţi de film, profesionişti sau amatori, de orice vârstă. Cele 3 intâlniri din cadrul masterclass-ului cu actorul Dragoş Bucur voravea loc în datele de 7, 14 şi 21 mai 2014, de la ora 19.00 la ora 21.00, la sediul Asociaţiei Culturale Control N, din str. Transilvaniei, nr. 10. Grupa masterclass-ului va fi alcătuită din minim 7 şi maxim 30 de participanţi. Costul unui pachet de 3 şedinţe este de 400 lei, plătibili până în weekend-ul premergător primei şedinţe.

Înscrierile se fac pe mail la [email protected], în limita locurilor disponibile.
 
AsociaţiaCulturală Control N mulţumeşte partenerilor: ZileşiNopţi, Cinemagia, Film Reporter, Decât O Revistă, Cinefan, Liternet, Blogul Lu' Otravă, Bazavan.ro, All Hollow, CinemaRX,KoolHunt.ro, Cărtureşti.
Vizitaţi www.controln.ro sau https://www.facebook.com/controlN

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus