aprilie 2014
Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2014
Începând din 23 aprilie 2014, trupele de tineri actori din întreaga ţară se pot înscrie în cel mai amplu proces de educaţie alternativă prin artă dedicat liceenilor din România: Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria. La finalul perioadei de preselecţie, nouă dintre trupele înscrise vor avea şansa de a-şi prezenta spectacolele de teatru pe scena Casei de Cultură din Alexandria, în faţa altor trupe de tineri actori şi a mentorilor Ideo Ideis - Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Vlad Zamfirescu şi Marius Manole.
 
La fel ca şi în anii anteriori, pentru a participa la Ideo Ideis, trupele de liceeni trebuie să consulte ghidul trupelor aplicante şi apoi să completeze formularul disponibil pe http://ideoideis.ro/inscriere, care solicită, printre altele, o filmare de 10-15 minute din spectacolul înscris şi un material video prin intermediul căruia fiecare membru al trupei să răspundă la întrebarea "Ce aşteptări ai de la experienţa Ideo Ideis?". Termenul limită pentru trimiterea aplicaţiilor este 07 iunie 2014, ora 23:59.
 
Marea noutate a celei de-a IX-a ediţii este faptul că, începând din acest an, secţiunea Competiţie se transformă în Spectacole de Teatru Tânăr.
 
"De opt ani, liceenii au tot venit şi revenit la Ideo Ideis nu pentru a câştiga premii, ci pentru întâlnirile fericite pe care festivalul le prilejuieşte invariabil. Ne-au spus-o constant, prin intermediul formularelor de feedback pe care le completează la finalul fiecărei ediţii, iar în 2014 am decis să renunţăm la ideea de competiţie şi să le oferim şansa de a juca în faţa publicului şi a invitaţilor noştri nu din postura de concurenţi, ci de tineri actori. Cătălin Ştefănescu, Andi Vasluianu, Medeea Marinescu, Marius Manole şi Vlad Zamfirescu, cei la care, până acum, liceenii se raportau ca la nişte juraţi, devin mentori Ideo Ideis şi continuă să ofere îndrumare şi feedback participanţilor pe întreaga perioadă a festivalului.", a declarat Alexandru Ion, co-fondator al proiectului.
 
În 2014, Festivalul Naţional de Teatru Tânăr Ideo Ideis din Alexandria va avea loc în perioada 18-26 august 2014. La fel ca şi în anii trecuţi, festivalul îşi deschide porţile şi către tinerii care vor să ia parte la atelierele de teatru tânăr, dramaturgie, coregrafie, scenografie, muzică & ritm şi educaţie vizuală, dar nu fac parte dintr-o trupă de teatru. Sesiunea de înscriere dedicată tinerilor din Alexandria va fi deschisă pe 12 mai 2014, iar cea pentru publicul larg pe 10 iunie 2014.
 
Pentru mai multe informaţii vă rugăm să accesaţi www.ideoideis.ro, www.facebook.com/ideoideis sau să o contactaţi pe Nicoleta Gavrilă, [email protected], 0730.440.449.
 
Ideo Ideis este un festival de teatru dedicat procesului de educaţie alternativă prin artă pentru liceenii din România. Evenimentul include trei mari secţiuni: spectacolele de teatru tânăr, atelierele de dezvoltare personală şi spectacolele de teatru profesionist. Agenda festivalului cuprinde alte trei secţiuni pe care le considerăm a fi esenţiale pentru acest proces de educaţie alternativă: Cinemateca Târzie, Seara Povestitorilor şi Masterclass-urile Ideo Ideis. În plus, festivalul oferă, an de an, o serie de activităţi dedicate în principal comunităţii alexăndrene: spectacole de stradă, proiecţii gratuite de film, expoziţii, vernisaje şi ateliere de dezvoltare personală pentru copii şi părinţi.
 
Ideo Ideis a aderat la programul Societal de responsabilizare socială şi de mediu a evenimentelor.
 


Descarcă programul festivalului Ideo Ideis, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus