Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Jeune & jolie

Isabelle, un portret în 4 anotimpuri şi 4 melodii de Françoise Hardy - Jeune & jolie

mai 2014
Jeune & jolie este a treia colaborare dintre regizorul François Ozon şi cântăreaţa franceză Françoise Hardy (care deţine un Disc de aur, a cântat cu Johnny Hallyday, Blur şi Iggy Pop şi a vândut peste un milion de discuri cu Tous les garçons et les filles).

Comportamentul lui Isabelle, personajul principal din Jeune & jolie, cel mai recent film al lui François Ozon, are puternice repercusiuni asupra celor din jur. Filmul a fost selectat în Competiţia oficială Cannes 2013 şi spune povestea unei adolescente pariziene de familie bună, în vârstă de 17 ani, fascinată de prostituţie.

Regizorul a vrut să arate influenţa ei asupra celor apropiaţi într-un mod original: fiecărui anotimp îi este asociat un personaj din viaţa Isabellei (Marine Vacth, la debut). Astfel, vara este a fratelui mai mic al Isabellei, toamna aparţine clientului ei, iarna este rândul mamei Isabellei, iar primăvara îi revine tatălui vitreg.

De asemenea, povestea se desfăşoară de-a lungul unui an şcolar. Fiecărui anotimp din cele enumerate mai sus este ilustrat cu o melodie interpretată de actriţa şi cântăreaţa franceză Françoise Hardy. Cele patru piese sunt: L'amour d'un garçon, À quoi ça sert, Pemière rencontre, Je suis moi.

Jeune & jolie este a treia colaborare dintre regizorul François Ozon şi cântăreaţa franceză, după Gouttes d'eau sur pierres brûlantes (2000) şi 8 femmes (2002). "Îmi place cum surprinde Françoise Hardy esenţa iubirilor adolescentine", spune regizorul.

Françoise Madeleine Hardy s-a născut în ianuarie 1944, la Paris. De-a lungul timpului, a cântat cu Johnny Hallyday, a vândut peste un milion de discuri cu Tous les garçons et les filles, a câştigat un Disc de aur şi a contribuit la succesul curentului de muzică Yé-yé în Franţa. În 1994 a colaborat cu trupa britanică Blur şi în 2000 cu Iggy Pop. Françoise Hardy a avut o apariţie cameo în filmul lui Jean-Luc Godard, Masculin, féminin (1966) şi a jucat în filmul Grand Prix (1966), regia John Frankenheimer, cu Yves Montand şi Toshiro Mifune.
--------------------------

Jeune & jolie / Tânără şi frumoasă spune povestea lui Isabelle, o adolescentă pariziană de familie bună, în vârstă de 17 ani, fascinată de prostituţie. De la trezirea sexualităţii şi prima ei experienţă, la explorarea dragostei şi căutarea identităţii.

Lungmetrajul le are în distribuţie pe Charlotte Rampling (Melancholia, Swimming Pool, The Duchess, Asfalt Tango, Never Let Me Go) şi Marine Vacth, la debut.
--------------------------

Jeune & Jolie este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase, cum ar fi La grande bellezza, Nymphomaniac, La vie d'Adèle, Jagten / Vânătoarea, Amour, Melancholia, Todo sobre mi madre, Trainspotting, Melancholia, Le fabuleux destin d'Amélie Poulain, In the Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville, etc.

anca romanescu | pr | 0732 144 579 | 0745 10 20 24 | anca@punkpr.ro

Toate articolele despre Jeune & jolie

Sageata Alte linkuri: imdb.com

Maturizare şi voyeurism - Jeune et jolie, Mihai Fulger