mai 2014
Articole diverse
CESI - Centrul de Excelenţă în Studiul Imaginii în parteneriat cu Teatrul de Comedie vă invită sâmbătă, 10 mai 2014, începând cu ora 16:30, la cea de-a doua ediţie a Festivalului de spectacole contemporane în proiecţie: PLAY (the day).

Festivalul PLAY s-a născut din dorinţa de a oferi publicului de teatru şansa de a fi la curent cu ceea ce se întâmplă pe scena internaţională. Evenimentul găzduit de Sala nouă a Teatrului de Comedie (Strada Sf. Vineri nr. 11) îşi propune să aducă în prim-plan spectacole contemporane recente, realizate de către cei mai apreciaţi creatori internaţionali ai momentului, prezentate în cea mai bună formulă în afara vizionării lor live.

În cadrul festivalului veţi avea ocazia să participaţi la vernisajul unei expoziţii de fotografie semnată Alexandra Paşca în cadrul căreia puteţi admira imagini surprinse în timpul spectacolelor de teatru, să asistaţi la o conferinţă despre transmedia storytelling susţinută de Rodica Dominteanu şi Ioana Mischie (STORYSCAPES) şi să vedeţi spectacolul regizorului grec Dimitris Papaioannu - 2 (Two). Acesta este cunoscut publicului larg pentru conceptul ceremoniei care a deschis Jocurile Olimpice din Grecia 2004, spectacol care a fost urmărit de 72.000 de spectatori şi la care au participat peste 15.000 de performeri din rândul atleţilor. Spectacolul proiectat, 2 (Two), este o disecţie a corpului bărbătesc, o piesă cu 22 de performeri bărbaţi, un performance la limita între teatru şi dans.
 
Cristina Modreanu, critic de teatru şi lector universitar în cadrul CESI, coordonatoarea proiectului, spune: "Cine vrea să vadă teatru venit de pe scenele internaţionale în România merge la Sibiu, Cluj sau Timişoara. Deşi se doreşte o capitală europeană, Bucureştiul nu are acces la noile tendinţe din spectacologia mondială, foarte puţine spectacole de teatru şi performance au ajuns aici în ultimii ani. Festivalul PLAY - spectacole contemporane în proiecţie, organizat pentru a doua oară de masteranzii Centrului de Excelenţă în Studiul Imaginii pe care îi coordonez, îşi propune să repare parţial această situaţie, prin proiectarea în premieră în România şi în Bucureşti a unor spectacole semnate de creatori internaţionali. Ei răspund astfel unei curiozităţi fireşti şi unei nevoi de ieşire din izolare şi de conectare la vibraţiile scenei contemporane."
 
Vă aşteptăm sâmbătă, 10 mai 2014, începând cu ora 16:30 la Sala Nouă a Teatrului de Comedie (Strada Sf. Vineri nr. 11) să vă număraţi printre cei care au şansa să participe la un eveniment unic: PLAY (the day) - festival de spectacole contemporane în proiecţie.

CESI este primul centru de cercetare post-universitară din România în domeniul ştiinţelor socio-umane acreditat cu titlul de EXCELENŢĂ de către Consiliul Naţional al Cercetării Ştiinţifice din Învăţământul Superior (CNCSIS), înfiinţat pentru a dezvolta, a coordona şi a executa proiecte de cercetare, teze de doctorat şi cursuri de masterat în domeniul de competenţă ales: studiul interdisciplinar al imaginii. Acest studiu, în viziunea CESI, se află la confluenţa mai multor discipline din cîmpul ştiinţelor umaniste, precum: filosofie, estetică, semiotică, teoria literaturii, teoria şi istoria artelor, istorie, cultură vizuală. CESI se axează nu numai pe cercetarea imaginii vizuale şi a imaginii literare, ci şi a altor forme de expresie şi comunicare.

CESI face parte din Consorţiul dintre Universitatea din Bucureşti (UB) şi Universitatea de Arhitectură şi Urbanism "Ion Mincu" (UAUIM) - Bucureşti, începînd cu decembrie 2003. Din 2005, din consorţiu face parte şi Universitatea "Al. I. Cuza", Iaşi, prin Centrul de Hermeneutică al Facultăţii de Filosofie.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus