Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Articole diverse

Spectacolul Ruins True Refuge, de Gabor Tompa, la Centrul Dansului


Comunicat de presă

mai 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Duminică, 25 mai 2014, la orele 18.00 şi 20.00, Teatrul Maghiar de Stat va prezenta la Centrul Naţional al Dansului Bucureşti spectacolul Ruins True Refuge de Liam Clancy, Mary Reich, Yolande Snaith, Shahrokh Yadegari şi Gábor Tompa. Regia este semnată de Gábor Tompa, iar coregrafia de Yolande Snaith. Din distribuţia spectacolului fac parte actorii: Csilla Albert, Enikő Györgyjakab,  Ferenc Sinkó şi Kristóf Dimény.
 
Ruins True Refuge este invitat la Bucureşti în cadrul parteneriatului pe care Teatrul Maghiar de Stat îl are deja de câţiva ani cu Centrul Naţional al Dansului şi care presupune prezenţa fiecăreia dintre cele două instituţii la sediul celeilalte.

 

Despre prestaţia celor patru protagonişti, Horaţiu Damian scria: "Consideraţie aparte merită actorii: Györgyjakab Enikő, Albert Csilla şi Sinkó Ferenc. Întâi, pentru că fac şi ei creaţie, prin rezolvările coregrafice propuse. În al doilea rând, pentru că demonstrează o perfectă stăpânire a propriului corp şi a resurselor de expresivitate ale acestuia, într-un spectacol non-verbal. Pornit pe calea lui Beckett, show-ul debutează într-o coregrafie absurdă, cu protagoniştii angajaţi în serii coregrafice care devin rutine ale izolării autiste, fiecare pentru sine, fără legătură şi contact real cu celălalt. Treptat, barierele slăbesc, personajele interacţionează (folosind, uneori, procedee derivate din Contact Improvisation), chiar dacă o fac în numele zădărniciei. Finalul, care ne-a produs o puternică senzaţie de deja vu (poate şi pentru că Tompa Gábor a realizat o versiune anterioară, în 2010, la Sushi Center for Urban Arts, San Diego) este un câştig prin actorul-copil Dimény Kristóf."


Un spectacol despre iubirea care ne leagă unii de alţii, despre "amintirea obiectelor atinse", despre comunicarea sau noncomunicarea dintre trupuri, despre tristeţe şi teamă, într-un cuvânt despre viaţă. Un spectacol la care "cel care l-a văzut, cu siguranţă a revenit de mai multe ori, pentru a se confrunta cu ceea ce se poate pierde şi fără a putea fi restabilit." - András Visky
 
Biletele pot fi rezervate pe e-mail rezervari@cndb.ro şi pot fi achiziţionate de la CNDB cu o oră înainte de începerea reprezentaţiilor. Preţ bilet 25 lei/15 lei redus.
 
Parteneri media:  Sapte Seri, LiterNet.ro, Metropotam, Online Gallery, Sub 25, 121.ro, Orasulm.eu, Getlokal.ro, Feeder.ro, ArtClue, Vice.com, Hipmag Toate articolele despre Articole diverse


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Narcis şi apelor tulburi ale firii - Richard III, Roxana Pavnotescu
 Dansul şi teatrul de expresie - The Rite of Spring & Café Müller, Roxana Pavnotescu
 INEGAL: Istorii personale la Macaz, Comunicat de presă
 Asociaţia Culturală Arkadia lansează Bull, piesă de teatru şi dezbatere despre fenomenul de bullying la locul de muncă, Comunicat de presă
 O aducere aminte Moţu Pittiş la TVR, Ada-Maria Ichim, un interviu cu Mariana Mihuţ
 Toate articolele despre Articole diverse


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer