mai 2014
EUROPAfest 2014
EUROPAfest se apropie cu paşi repezi de finalul înca unei ediţii de succes, o ediţie care a adus peste 300 de artişti din 45 de ţări, o ediţie care a creat cadrul celor mai dinamice şi interesante interacţiuni umane, în care artişti din lumea întreagă au oferit spectacol şi emoţie.
 
Din 8 mai 2014, publicul bucureştean a gustat din frumosul cultural oferit de un eveniment unic în sud-estul Europei care a adus împreună într-un singur loc artişti talentaţi, muzică bună şi oameni frumoşi.
 
Agenda ultimelor zile de festival este la fel de bogată ca pe tot parcursul acestuia, iar evenimentele care o alcătuiesc ne conduc uşor către cel mai important eveniment, Gala EUROPAfest, de pe 24 mai 2014, la Teatrul Odeon, începând cu 19:00, o explozie de energie, momente autentice şi muzică bună.
 
Ziua de 21 mai 2014 începe cu emoţie şi speranţă pentru flautiştii de la Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti" care concurează pentru un loc în finală, continuă cu master-classes de flaut sub îndrumarea membrilor juriului, workshopul jazz-istului american Mike Davison / SUA - "What is Cuban music?", iar seara e rezervată unui concert de jazz în spaţiul neconvenţional al Ibis Caffe.
 
Probabil unul dintre cele mai aşteptate evenimente ale zilei de 22 mai 2014 este workshopul Margaretei Pâslaru Repetiţie generală desfăşurat la Ibis Caffe începând cu 20:00, alături de binecunoscuta actriţă Emilia Popescu şi chitaristul Călin Grigoriu.

Acesta e urmat de un spectacol plin de vitalitate, scena fiind din nou dominată de muzică jazz. Începutul zilei e rezervat tot muzicii clasice, la Institutul Cervantes, care va răsuna în acordurile celor mai tineri flautişti din concurs ajunşi în Finală. 

Agenda pentru 22 mai 2014 este completată de master-classes pentru flaut, workshopul It Sounded Better at Home! de Linda Chatterton / SUA şi un nou workshop de jazz marca Mike Davison - What is latin jazz?.
 
Pe 23 mai 2014 lumina reflectoarelor e mai puternică la Sibiu, unde vor evolua într-un concert extraordinar Best World Flutists, cei mai buni muzicieni din cei 143 flautişti înscrişi anul acesta în Jeunesses International Flute Competition "Dinu Lipatti", alături de orchestra Filarmonicii de Stat Sibiu.

Pentru Bucureşti, 23 mai 2014 înseamnă un ultim concert de jazz în cadrul Caffe Festival, Jam Sessions cu artiştii din Bucharest International Jazz Competition.
 
Pe 24 mai 2014, în cadrul Galei se va acorda şi Diploma de Excelenţă din partea Casei Regale de către Alteţa Sa Regală Principele Nicolae. 

Fii unul dintre cei care vor gusta din bogaţia artistică oferită de EUROPAfest.
 
Informatii suplimentare şi fotografii :
jmEvents.ro | [email protected] | 0720.31.61.62
Facebook EUROPAfest: www.facebook.com/EUROPAfest.Bucharest

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus