mai 2014
Au început înscrierile pentru atelierul susţinut de Neil LaBute în cadrul Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu!

Neil LaBute, unul dintre cei mai talentaţi şi controversaţi dramaturgi şi regizori americani, va susţine un atelier de lucru pentru 8 dramaturgi şi 8 actori, în perioada 12-15 iunie 2014, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu. Participarea la atelier este deschisă tuturor dramaturgilor/scenariştilor şi actorilor profesionişti.


"DE CE NU O FACEM ÎN DRUM?/ WHY DON'T WE DO IT IN THE ROAD?" este un atelier de lucru intensiv, derulat pe parcursul a patru zile, în care scriitorii vor face echipe cu actori pentru a crea un material teatral unic şi nou care va fi prezentat de către participanţi în a patra zi a atelierului. Atelierul de la Sibiu examinează relaţia scriitor/actor prin practică şi spectacol pornind de la muzica trupei Beatles.

Se vor forma opt echipe creative. Scriitorii şi actorii vor colabora la crearea unor monologuri individuale, prin sesiuni de discuţii, repetiţii, rescriere, stabilire a detaliilor, şi în cele din urmă la interpretarea lor. Munca întregii echipe va fi prezentată publicului într-un spectacol finit (urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri), la ultima întâlnire. Muzica trupei the Beatles va fi utilizată pentru că este pur şi simplu distractiv de ascultat (dar şi pentru că sunt un bun exemplu a unei colaborări de succes între părţi foarte diferite).

Dacă eşti dramaturg/scenarist: te invităm să trimiţi un scurt C.V. cu proiecte anterioare şi un fragment de 8-10 pagini dintr-un text dramatic în lucru (preferabil monolog).

Dacă eşti actor: te invităm să trimiţi un scurt C.V. cu spectacole în care ai jucat, o fotografie şi un video-link la un proiect de teatru/film la care ai participat.

Participanţii trebuie de asemenea să aibă cunoştinţe de limba engleză.

Aplicaţiile se trimit până la data de 25 mai 2014, pe adresa de e-mail: [email protected], iar anunţarea participanţilor se va face pe data de 27 mai 2014. 

Descarcă programul FITS, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus