iunie 2014
Festivalul Internaţional de Teatru Sibiu, 2014
Radu Iacoban, unul dintre cei mai talentaţi tineri actori, dramaturgi şi regizori de teatru români, este unul dintre cei 8 actori selectaţi pentru a participa la workshopul extraordinar susţinut de Neil LaBute, dramaturg şi regizor american deopotrivă foarte apreciat şi controversat. Atelierul de lucru va reuni 8 dramaturgi şi 8 actori, în perioada 12-15 iunie 2014, în cadrul celei de-a XXI-a ediţii a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu şi destinat dramaturgilor/scenariştilor şi actorilor profesionişti.

 
De ce nu o facem în drum?/ Why Don't We Do It In The Road? este un atelier de lucru intensiv, derulat pe parcursul a patru zile, care examinează relaţia scriitor/actor prin practică şi spectacol, pornind de la muzica trupei Beatles.

Radu Iacoban va face parte din una dintre cele opt echipe creative (1 actor + 1 scriitor), a căror întâlnire se va concretiza într-un monolog prezentat ca spectacol în cea de-a patra zi de workshop, după sesiuni de discuţii, repetiţii, rescriere, stabilire a detaliilor. 8 autori / 8 actori / 8 partituri, pornind de la muzica trupei Beatles. Specatcolul final va fi urmat de o sesiune de întrebări şi răspunsuri.
 
Atelierul va avea loc la Sala Festiva, Biblioteca Astra - locul în care s-a jucat primul spectacol de teatru în limba româna în Transilvania. Ceilalţi actori selecţionaţi sunt: Alexandru Ion, Ionuţ Grama, Liviu Romanescu, Cosmina Stratan, Camelia Pintilie, Eliza Păun, Oana Hodade şi Floarea Cristina.
 
În afara atelierului, Neil LaBute va participa la spectacolul-lectură Limbi frumoase / Lovely Head, la Some Velvet Morning / Într-o dimineaţă de catifea (2013), va susţine un Q&A şi îşi va prezenta 2 scurtmetraje originale. În cadrul Theatre Trash Talk: Questions and Answers with Neil LaBute, dramaturgul va citi de asemenea un fragment din una dintre cele mai recente scrieri.
 
-----
Vinerea aceasta, în cea de-a doua zi de atelier, Radu va da o fugă la Bucureşti, unde joacă împreună cu Tudor Aaron Istodor în "Carpathian Garden", un spectacol interactiv programat de la ora 22.00, la Godot Cafe-Teatru (str. Blănari nr. 14). La finalul spectacolului, Iacoban se va întoarce la Sibiu.
 
Radu semnează textul şi regia acestui happening teatral, 100% românesc, o satiră contemporană în care veţi găsi un meniu complet de specii urbane si realitate imediată: de la preotul întreprinzător, actorul porno, băiatul de bani gata, prezentatorii de ştiri, până la politicieni, moguli de presă, parcagii. O oră şi douăzeci de minute de tiplogii umane din realitatea românească actuală. O piesă cu umor de bună calitate, cu un limbaj care, chiar dacă pe alocuri devine explicit, nu trece niciodată în trivial.
 
Rezervări: 021 31 61 682, 0736 414 244
Preţul biletului: 30 lei

 
 
Actorul, regizorul şi scenaristul Radu Iacoban
 
Carpathian Garden este primul text scris de Radu Iacoban - înainte de piesa În parc, cu Ana Ularu / Rodica Lazăr şi Istvan Teglas, care se joacă tot la Godot Café-Teatru - şi al patrulea spectacol a cărui regie o semnează. Prima piesă regizată a fost (Cu)cuienfrunte, foarte premiată la festivaluri de teatru, urmată de Asta-i tinereţea noastră.
 
Radu Iacoban a absolvit UNATC în 2005, secţia Arta actorului. Angajat la Teatrul Mic, este o prezenţă constantă atât în teatrul de stat, cât şi în producţii underground.
 
În film, Radu a colaborat, printre alţii, cu Sharon Stone şi Andy Garcia în What about love?, a jucat în Zero Theorem, al lui Terry Gilliam şi a deţinut unul dintre rolurile principale în Amintiri din epoca de aur, segmentul Vănzatorii de aer, în regia lui Cristian Mungiu.
 
Anul acesta a prezentat Gala Premiilor Gopo 2014 alături de Amalia Enache.
Descarcă programul FITS, 2014 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus