iunie 2014
Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase
Un spectacol sincer, ca o stare, încărcat de emoţie, care iţi dezvaluie o altă faţă a Mariei Tănase, departe de personajul mediatizat. Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase are premiera în Bucureşti pe 20 iunie 2014, la ora 19:30, la Godot Cafe Teatru. Carmen Lidia Vidu, regizoarea care transformă tot ce atinge în emoţie, şi actriţa Mirela Pană, vedeta teatrului din Constanţa care spune că "îi datora acest spectacol Mariei Tănase pentru că de zece ani se învârte printre cântecele ei" te invită să o redescoperi pe Maria Tănase într-o confesiune-concert. Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase este un video poem teatral ce aduce pentru prima dată pe o scenă de teatru documente autentice, scrisori de arhivă, frânturi din interviurile, gândurile şi amintirile Mariei Tănase, alături de 6 dintre cântecele nemuritoare ale artistei, interpretate live.

Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase
Cu: Mirela Pană
La pian: George Călin
Regia: Carmen Lidia Vidu
Godot Cafe Teatru: rezervari la 021 31 61 682 / 0736 414 244. (strada Blănari nr. 14 din Centrul Vechi. www.godotcafeteatru.ro)
Preţ bilet: 25 lei
Blog: http://mariatanase.tumblr.com/
Următoarea reprezentaţie: 5 iulie la ora 21:30 la Godot Cafe Teatru.

Carmen Lidia Vidu este cel mai tânăr regizor care a montat pe scena Teatrului Naţional din Bucureşti (Privighetoarea şi trandafirul de Oscar Wilde - premiera în 2007), este primul şi cel mai spectaculos regizor de teatru multimedia din România. Spune despre ea că nu respectă nicio regula atunci când creează un spectacol şi vede noţiunea de spectaculos diferit de alţi regizori. Spectacolele ei sunt speciale, ca o stare, folosesc un limbaj artistic diferit şi transformă de fiecare dată tehnica în emoţie autentică. 3 spectacole montate de Carmen Lidia Vidu se joacă în prezent în teatre din Bucureşti: Pescarul şi sufletul său la Teatrul Odeon, Pescăruşul. Ultimul act la Teatrul Elisabeta şi Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase (premiera pe 20 iunie 2014 la Godot Cafe Teatru).

"Am citit trei cărţi despre Maria Tănase şi mi s-a conturat un personaj foarte diferit de cel mediatizat, cu măiestrie şi cu pasăre şi aşa mai departe: un personaj sărac, generos, dramatic, foarte singur, deloc iubit sau foarte iubit, care trecea de la o extremă la alta, un personaj foarte singur şi în acelaşi timp extraordinar de puternic. E un spectacol foarte sincer şi spectaculos, aşa cum am simţit-o pe Maria Tănase. Senzaţia e de ceva ce nu se termină, e ca un cântec de leagăn, e ca o apropiere de un sfârşit, dar sfarşitul nu e acum", spune Carmen Lidia Vidu despre Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase.

Actriţa Mirela Pană este o vedetă a teatrului din Constanţa, unde joacă de peste 15 ani, iar Cântec de leagăn. O poveste despre Maria Tănase reprezintă revenirea ei pe o scenă de teatru din Bucureşti, după colaborările cu Teatrul Constantin Tănase. Mirela Pană prezintă spectacole, evenimente, are propria emisiune tv şi cântă de peste zece ani melodiile Mariei Tănase. "Îi datorez acest spectacol Mariei Tănase pentru că de vreo zece ani mă tot învârt printre cântecele ei şi m-am gândit că este momentul să fac ceva mult mai profund şi mai adevărat despre ea. Fiind centenar Maria Tănase, m-am gandit că e prilejul. Eu având entuziasmul celui care a luat-o pe Maria Tanase ca atare - o splendidă apariţie, o femeie extraordinară, o forţă, o interpretă, o creatoare de stil... Ei bine, Carmen a reuşit să mă convingă că printre toate aceste stări de luciu există un dedesubt destul de înnegurat şi de nefericit, care probabil că a determinat-o să fie aşa de strălucitoare", spune Mirela Pană.

George Călin este un pianist romantic şi rebel, cu bogată experienţă şi implicare în studiori muzicale renumite şi numeroase proiecte muzicale de televiziune. George Călin este cunoscut în special pentru colaborarea cu trupa Trei Sud Est, el fiind o perioadă orchestrator la Sud Est Production.

Următoarea reprezentaţie: 5 iulie 2014 la ora 21:30 la Godot Cafe Teatru.

Regia: Carmen Lidia Vidu Cu: Mirela Pană, George Călin (pian)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus