iunie 2014
Literatura de azi @ Librăria Bizantină este un program gîndit pe termen lung care va oferi scriitorilor români expunerea publică şi vizibilitatea pe care o merită. Datoriile noastre faţă de scriitorii români sînt mari - fără ei şi cărţile lor, literatura română contemporană ar fi o sintagmă vidată de conţinut.
În fiecare lună, la Librăria Bizantină, un autor român va fi invitatul lui Daniel Cristea-Enache, într-un eveniment incluzînd un dialog cu criticul literar, o lectură publică, o sesiune de Q & A şi una de autografe.
Parteneri: Uniunea Scriitorilor din România, Facultatea de Litere a Universităţii din Bucureşti, România literară, LiterNet, HotNews, Contributors, Dinu Lazăr/ fotografu.ro, DocuArt.
 
Invitatul lunii iunie (ediţia a doua) este Alex. Ştefănescu.
 
Alex. Ştefănescu (n. 1947) este unul dintre cei mai importanţi critici şi istorici literari români contemporani; totodată, eseist şi publicist, realizator de emisiuni TV, prozator şi dramaturg. Autor a numeroase cărţi, dintre care un mare ecou a avut Istoria literaturii române contemporane (1941-2000): s-au scris despre ea aproape 300 de articole pro şi contra şi a fost distinsă cu Premiul Uniunii Scriitorilor din România şi Premiul Academiei Române. Emisiunea Un metru cub de cultură difuzată de Realitatea TV i-a adus Premiul APTR pentru talk-show-uri (2004), iar Istoria literaturii române contemporane povestită de Alex. Ştefănescu de pe TVR Cultural, Premiul APTR pentru emisiuni culturale (2008).
 
"Dintre toţi comentatorii actualităţii literare, Alex. Ştefănescu este cel mai departe de didacticismul (oricît de bine ascuns) al cronicii tradiţionale." (Nicolae Manolescu)
 
"Alex. Ştefănescu este singurul critic român contemporan care, metodic, conferă criticii caracteristicile unui «act de persuasiune». El face uz de o veritabilă strategie de seducere a cititorului." (Petru Poantă)
 
"Istoria... lui Alex. Ştefănescu este un eveniment al perioadei postdecembriste, supus, cum e şi normal, controverselor, pentru că este un stimulent al conştiinţei critice a valorilor literaturii române contemporane." (Ion Simuţ)
 
"Eroul din Întîmplări e bine realizat: un Candide corpolent, lovindu-se de oameni şi de obiecte, studiind lucrurile cu multă curiozitate şi ataşîndu-se uşor de ele." (Daniel Cristea-Enache)
 
Literatura de azi @ Librăria Bizantină
Joi, 26 iunie, ora 19.00
Librăria Bizantină, str. Bibescu Vodă nr. 20, sector 4, Bucureşti
Coordonator program: Cristina Adomniţei/ Librăria Bizantină
Coordonator editorial: Odilia Roşianu/ Literatura de azi
Director artistic: Laurenţiu Midvichi

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus