iulie 2014
Kraftidioten / In Order of Disappearance
În ordinea dispariţiei - mergeţi să vedeţi originalul, până nu apare remake-ul american!
 
 

În ordinea dispariţiei (titlul original: Kraftidioten; titlul în engleză: In Order of Disappearance), thriller & comedie neagră scandinavă în regia lui Hans Petter Moland, cu Stellan Skarsgård şi Bruno Ganz, va avea premiera pe 18 iulie 2014, distribuit în România de Independenţa Film.
 
Filmul spune povestea unui om obişnuit, şoferul unei autoutilitare de deszăpezire, care ajunge peste noapte un erou justiţiar necunoscut, un adevărat coşmar pentru bandele de mafioţi, traficanţi de droguri, care operează în zonă.
 
In Order of Disappearance / Kraftidioten a făcut parte din Competiţia oficială a Festivalului Internaţional de film de la Berlin 2014 (6 - 16 februarie 2014).
 
Regia este semnată de Hans Petter Moland, cunoscut pentru: Aberdeen (2000), A Somewhat Gentle Man (2010), Zero Kelvin (1995), The Beautiful Country (2004). Regizorul norvegian a primit o nominalizare la Ursul de Aur pentru cel mai recent film al său, In Order of Disappearance / Kraftidioten, fiind nominalizat şi în 2004 (The Beautiful Country) şi în 2010 (A Somewhat Gentle Man).
 
 
Pe actorul din rolul principal, Stellan Skarsgård, l-aţi mai putut vedea recent în Nymphomaniac, în regia lui Lars von Trier. Alte filme celebre în care a jucat sunt: Breaking the Waves, Melancholia, Good Will Hunting, Ronin, Thor, The Girl with the Dragon Tatoo, The Avengers.
 
Stellan Skarsgård nu este numai unul din actorii favoriţi al regizorului danez Lars von Trier. Hans Petter Moland, regizorul norvegian al peliculei În ordinea dispariţiei, l-a solicitat pentru cel puţin alte trei filme: Zero Kelvin (1995) Aberdeen (2000), A Somewhat Gentle Man (2010)Durata filmului: 116 minute
 

Sinopsis: Norvegia. Iarnă. Introvertitul Nils (Stellan Skarsgård) munceşte din greu la volanul autoplugului său imens cu care deszăpezeşte continuu drumurile şi trecătorile dintre munţi, din zona îngheţată în care locuieşte.
 
Tocmai a fost numit cetăţean de onoare al oraşului, când află că fiul său a murit de supradoză de heroină. Nils refuză să creadă versiunea oficială şi porneşte în căutarea celor despre care se bănuieşte că ar fi asasinii fiului său. În scurt timp devine un fel de justiţiar din umbră, un erou necunoscut, a cărui identitate nu o bănuieşte nimeni.
 
O comedie neagră plină de imagini impresionante, peisaje hibernale superbe şi o portretizare până la cel mai mic detaliu a mentalităţilor interlopilor suedezi, norvegieni şi chiar a mafioţilor sârbi, reprezentaţi de boss-ul sârb jucat de actorul Bruno Ganz (Downfall, Unknown).

În ordinea dispariţiei / Kraftidioten / In Order of Disappearance este adus în România de Independenţa Film, casă de distribuţie care promovează filme independente de referinţă, de nişă sau câştigătoare ale unor premii internaţionale prestigioase.
 
Independenţa Film a distribuit pelicule ca La grande bellezza, Nymphomaniac, La Vie d'Adèle, The Hunt, Amour, Trainspotting, Amélie, Melancholia, Todo sobre mi madre, In The Mood for Love, Vicky Cristina Barcelona, Dogville etc.
 
 

 Referinţe online:
 
Independenţa Film - pe Facebook
Independenţa Film - site oficial
În ordinea dispariţiei - trailer RO (Facebook)
 

Regia: Hans Petter Moland Cu: Stellan Skarsgård, Kristofer Hivju, Bruno Ganz, Peter Andersson

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus