august 2014
Festivalul de artă contemporană PulzArt, 2014
Intră în Joc! - este sloganul prin care organizatorii celui de al doilea PulzArt (11-14 septembrie 2014) cheamă locuitorii şi vizitatorii Sfântului Gheorghe să celebreze spiritul acestui oraş din Secuime, care este chiar spiritul ludic al culturii.

Intră în jocul unei artiste care a fost revelaţia Avignonului din vara lui 2014! Este un joc cu mare miză, pentru că Gianina Cărbunariu pariază pe un teatru născut din confruntarea cu realităţi presante, imposibil de ocolit de spectatorii de pretutindeni. De vânzare / For Sale este un spectacol despre confruntarea unor comunităţi din România cu riscul de a pierde până şi pământul de sub picioare. Un risc ce ameninţă comunităţile de oriunde, inclusiv cele din Secuime. Aşadar, Gianina Cărbunariu ne propune un spectacol construit pe întrebări / nelinişti născute din întâlnirea ficţiunii cu realităţi ce ne fac viaţa un coşmar.

De vânzare este o producţie a Teatrului Odeon din Bucureşti, care face parte din proiectul internaţional Hunger For Trade, organizat de Deutsches SchauSpielHaus din Hamburg (Germania), în parteneriat cu teatre din Belgia, Marea Britanie, Africa de Sud, Brazilia, India, Burkina Faso şi Elveţia.


La capitolul proiecte teatrale internaţionale, Gianina Cărbunariu este cel mai căutat dramaturg şi regizor român de către organizatorii străini, artista fiind implicată şi în Parallel Lives, cu spectacolul Tipografic majuscul, şi în Cities on Stage, cu Solitaritate - producţie a Teatrului Naţional Radu Stanca din Sibiu, care fost inclusă în Programul oficial al Festivalului de la Avignon 2014.

PulzArt este un Festival de arte contemporane, care s-a născut în 2013, în cadrul Programului Sf. Gheorghe - Capitala Culturală a Ţinutului Secuiesc. PulzArt este construit pe un concept care îşi propune să atragă atât publicul cu cravată cât şi pe cel în tenişi, prin întâlnirea cu iniţiative artistice actuale şi incitante, cu forţa de a-i inspira pe toţi cei ce se apropie de cultură.

Dacă nu poţi ajunge la Sfântu Gheorghe, pulsul cultural al acestui oraş este refăcut pe site-ul PulzArt, intră şi vezi pe jocurile căror artişti mai mizează tânăra echipă a acestui Festival de Arte Contemporane! http://www.pulzart.ro/?lang=ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus