august 2014
Festivalul de film Anonimul 2014
Duminică seara, 17 august 2014, la Arena Verde Stop din Bucureşti, după concertul trupei Urma, a avut loc Gala de Închidere a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, în cadrul căreia au fost premiate cele mai bune filme, conform voturilor exprimate de public pe parcursul celor şase filme de Festival.
 
Astfel, s-au decernat următoarele premii:
 
Premiul pentru Cel mai bun scurtmetraj de animaţie merge în Germania, la Wedding Cake regia Viola Baier. Premiul a fost acordat de Liviu Jicman, vicepreşedintele Institutului Cultural Român.
 
Premiul pentru cel mai bun scurtmetraj de ficţiune, oferit de HBO, a revenit filmului Excursie (România), în regia lui Adrian Sitaru şi a fost decernat în prezenţa actorilor Adrian Titieni şi Eric Aradits.
 
Premiul special Ovidiu Bose Paştină, acordat de Fundaţia Anonimul, a revenit scurtmetrajului de ficţiune Omul, în regia lui Brigitte Drodtloff şi a fost înmânat regizoarei de Irina-Margareta Nistor.
 
Un premiu special, care în ultimii doi ani a fost acordat regizorilor Andrei Dobrescu şi Daniel Sandu, pentru perseverenţa şi curajul de a-şi urma visul, a fost câştigat în 2014 de către The Maw Naing, regizorul filmului The Monk, care a realizat primul lungmetraj independent din ultimii 50 de ani în Burma.
 
Trofeul ANONIMUL 2014 pentru Cel mai bun lungmetraj a fost câştigat de Remote Control (Mongolia-Germania), şi a fost acceptat de regizorul filmului, Byamba Sakhya.
 
Gala de Închidere a fost urmată de proiecţia filmului A Most Wanted Man, în regia lui Anton Corbjin, precum şi a filmelor câştigătoare.

Cea de-a XI-a ediţie a Festivalului Internaţional de Film Independent ANONIMUL, organizată de Fundaţia Anonimul cu sprijinul Centrului Naţional al Cinematografiei, Uniunii Cineaştilor din România, Institutului Cultural Român şi al Televiziunii Române- coproducător, va avea loc în perioada 12-17 august 2014, în Bucureşti, la Verde Stop şi Cinema Studio.
Sponsor Oficial: Stella Artois
Sponsor Principal: Vodafone România
Sponsori: HBO România, Apa Nova România
Maşina oficială a evenimentului: BMW

Parteneri: FCB Bucharest, TNT Romania, VH Electronic, Asociatia "Ivan Patzaichin - Mila 23", Hotel Ibis Gara de Nord, Forum Film, Transilvania Film, Independenta Film, Chez Elvire, Acuarela, Fabrica, Contego Coffee, Shift, Ristorante Neptunus, Cafe Bar Bistro Legere, I\'Velo şi Green Revolution.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus