Agenda LiterNet  Sageata  Cronici film  Sageata  Articole diverse

Retrospectiva Festivalul Internaţional de Foarte Scurtmetraj Très Court în aer liber, Chez Elvire

iulie 2014
Foarte scurtmetrajele cele mai apreciate de  la Festivalul Internaţional de Foarte Scurtmetraj Très Court se întorc în grădina Institutului Francez, la Bistro Chez Elvire, vineri, 25 iulie 2014, începând cu ora 21:30. Intrarea este liberă.

Dintre cele 44 de filme, care cuprind toate genurile de film, cele 16 care vor fi proiectate au fost votate ca preferatele publicului, printre care Wind, povestea unui spaţiu în care locuitorii se confruntă cu un vânt foarte puternic. În maximum 3 minute se regăsesc concentrate poveşti amuzante, fire de dragoste, întrebări existenţiale, realizate de către regizori din toate colţurile lumii.­

Dintre filmele premiate prezente se numără Wind, care a luat Premiul Publicului şi Premiul pentru originalitate, şi Eye in tuna care, Premiul pentru animaţie. Programul complet al filmelor este: Un lugar major, Wind, Flock, Eye in Tuna Care, Harley, Carpark, Chicken or the Egg, One Minute of Love, Snapshot, Initiation à la photographie, Luigi et Vicenzo, After 15 Years, The Scream, Memory of a Sunny Day, Inappropriate Flash Mob.

Festivalul Internaţional de Foarte Scurt Metraj Très Court este unic fiindcă prezintă filme cu durata maximă de 3 minute. Festivalul permite multor regizori, confirmaţi sau debutanţi, să îşi exprime viziunea asupra lumii prin tehnici şi moduri de difuzare diverse, indiferent de gen (film experimental, animaţie, documentar), cu un buget redus.

Acesta a avut loc între 2-11 mai 2014 în 100 de oraşe din întreaga lume. Cele 44 de filme selecţionate au provenit din 28 de ţări de pe 5 continente, alese de juriu din peste 1000 de filme scurte înscrise. La Bucureşti, evenimentul a avut loc între 3-5 mai 2014 la Bistro Chez Elvire şi la Cinema Elvire Popesco. Ediţia 2015 a Festivalului va avea loc între 5 şi 14 iunie.

Intrarea este liberă.

Bistro Chez Elvire, situat în grădina Institutului Francez, în vecinătatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spaţiu cultural outdoor de întâlnire al oamenilor frumoşi din Bucureşti, al iubitorilor de film, de teatru, de cultură franceză şi al celor care caută o alternativă la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucureştiului. Continuând seria manifestărilor culturale de anul trecut, Chez Elvire găzduieşte săptămânal proiecţii de filme, piese de teatru în aer liber, târguri, pop-up shop-uri, şi alte eveniment speciale.

Toate articolele despre Articole diverse

Maraton de animaţii Happy Family - gratuit pentru copiii cu vârsta sub 12 ani -, Comunicat de presă
 Începe cea de-a şasea ediţie a caravanei Zilele Filmului Românesc, 2017, Comunicat de presă
 Zilele Filmului: Memoria Holocaustului (In Memoriam Elie Wiesel), 2017, Comunicat de presă