august 2014
Balkanik! Festival, 2014
Vineri, 15 august 2014, este ultima zi în care mai pot fi cumpărate abonamente la preţ special la cea de-a patra ediţie Balkanik!Festival, organizat la Grădina Uranus din Bucureşti, în perioada 12-14 septembrie 2014. Astfel, preţul abonamentelor pentru cele trei zile de festival este de 98 de lei, iar după 15 august 2014, acestea vor costa 130 de lei.


Şapte trupe vor lua cu asalt Grădina Uranus, amenajată special pentru Balkanik! Festival, iar evenimentul va fi marcat de multe prezenţe în premieră pentru România şi artişti care se află în turneu cu albumele proaspăt lansate. Line up-ul include show-uri explosive, în care muzica balcanică fuzionează cu sound-uri electronice şi psihedelice: Shantel&Bucovina Club Orkestar (DE) şi Kiril Dzajkovski (MK) feat. TK WONDER (US)&Ghetto Priest (UK) sunt "capete de afiş" şi promit să satisfacă chiar şi cele mai excentrice gusturi. Tot în premieră, Django Lassi (DE) şi Caci Vorba (PL) vor face Bucureştiul să danseze pe nisipul de la Uranus, pe ritmuri de  electro-gypsy swingcore şi gypsy fusion.

 

Evenimentul reprezintă şi revenirea în ţară a unor artişti iubiţi care au mai fascinat fanii festivalului cu sound-urile lor unice. Printre ei se numără trupa proaspăt confirmată, Mahala Rai Banda (RO). The Independent scria în publicaţia online despre lăutarii de la Mahala Rai Banda: "Excelenta muzică ţigănească românească a renăscut plecând din două sate: Clejani, care a trimis în lume Taraful Haiducilor şi satul Zece Prăjini, de unde a răsărit Fanfara Ciocârlia. Mahala Rai Banda este o fuziune între cele două sate, cu riffuri minunate de trompetă, saxofon, trombon şi voci sălbatice". Kottarashky & The Rain Dogs (BG) a fost revelaţia de la ediţia din 2013 şi se numără printre artiştii inovativi care au pus vocile lăutarilor din satele bulgăreşti pe ceea ce ei numesc Balkan-psychedelic.

 

Balkan Taksim (RO) este un proiect muzical foarte nou, ce îşi trage seva din folclorul balcanic şi urcă pentru prima dată pe scena unui festival. Piese din Serbia, Macedonia, Turcia, instrumentele de suflat şi percuţia imprimă fiecărui concert o atmosferă de nuntă suprarealistă.

Abonamentele pot fi cumpărate din reţeaua Eventim (magazinele Orange, Vodafone, Germanos, Domo şi reteaua librariilor Cărtureşti şi Humanitas şi de pe site-ul eventim.ro), online de pe balkanikfestival.ro, sau în sistem print at home, de pe easytickets.ro.

Festivalul este organizat de Asociaţia Culturală Metropolis, care se aşteaptă ca pe parcursul celor 3 zile şi trei nopţi la Grădina Uranus să fie prezenţi în jur de 12.000 de fani ai muzicii şi culturii balcanice şi nu numai.


0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus