Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2014

Ziua a doua la Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis!

august 2014
Cea de-a doua zi a festivalului, 19 august, a început cu binecunoscutele ateliere de teatru tânăr, ateliere de măiestrie (coregrafie/dramaturgie/muzică&ritm/scenografie/educaţie vizuală) şi evenimente pentru comunitate (spectacole cu clovni pentru cei mici, ateliere ART&PLAY pentru copiii şi părinţii din Alexandria, spectacolele trupelor de elevi din Alexandria) şi a continuat seara, la Casa de Cultură, cu  spectacolul Fata din curcubeu, un one-woman show construit de Lia Bugnar pentru Tania Popa.

Pe scena de la Conciato, inaugurată în 2013 din dorinţa  de a oferi comunităţii din Alexandria un spaţiu în care să poată să vină la spectacole de teatru profesionist şi pe parcursul anului, s-a jucat Aggressive Mediocrity, un debate-performance de Catinca Drăgănescu despre nevoia de implicare în educaţia tinerelor generaţii.

În acelaşi timp, parcarea Consiliului Judeţean Teleorman a găzduit proiecţia With Mum, adusă în Alexandria de către Caravana TIFF.

Seara povestitorilor,  evenimentul care a încheiat cea de-a doua zi de festival, a prilejuit întâlnirea fericită dintre participanţi şi Andi Moisescu, cel care, la finalul intervenţiei sale, a mărturisit că i-ar fi plăcut să fi inventat el acest festival.

În seara zilei de miercuri, 20 august, s-au vizionat O noapte furtunoasă şi SC IMPRO SRL (21:00- 22:15, Conciato), filmul Bucureşti, unde eşti?  şi a avut loc şi întâlnirea cu alpinistul Horia Colibăşanu (22:30-23:15, Casa de Cultura).

Descarcă programul festivalului Ideo Ideis, 2014 aici..

Toate articolele despre Festivalul de teatru tânăr Ideo Ideis, 2014

Noaptea teatrului tânăr - Ideo Ideis @ Bucureşti, 2014, Oana Hristea
 POW! Ideo Ideis vine la Bucureşti! - Programul Nopţii Teatrului Tânăr, 2014, Comunicat de presă