iunie 2005

"You can get further with a kind word and a gun than you can with just a kind word."
Al Capone (Robert De Niro) în Incoruptibilii/The Untouchables

"Eat or be eaten/beat or be beaten"
Iggy Pop (Eat or Be Eaten)

De cînd a ieşit Star Wars Episode 3 mă tot apuc să scriu un articol pentru Movieland. Măcar unul pe lună să apuc să scriu şi eu, ca ciclul. Multe din filmele de care am scris în ultimele 9 luni au ieşit deja şi unii din noi le-au văzut în sala de cinema (nu pe dvx, da?)

Am văzut Sin City care este adaptarea perfectă a benzii desenate, cel mai perfect film-comic book (şi care a fost amânat pentru septembrie). Am văzut Batman Begins care m-a hiper-mulţumit. L-am văzut pe Batman în greva foamei în The Machinist, care e crâncen. Am văzut Kingdom of heaven care m-a cvasi-dezamăgit, şi am făcut greşeala să văd War of the Worlds, care aşa cum bănuiam de la început e o chiftea. Făcută pe pieptul lui Bush (putea să fie ardei umplut). Şi cu Tom Cruise scientologul, care, acum distruge viaţa copilei Katie Holmes, dar nu-i problema mea. Am văzut Megadeth. Am văzut Black Sabbath, cu Ozzy în formă maximă. Dar astea sunt poveşti din Rockland.

Dar două ştiri de azi mă fac să încerc să duc textul până la capăt şi să fiu mai coerent ca de obicei.

1. Brain De Palma incoruptibilul devine coruptibil (sells out, părerea mea). Tocmai a semnat pentru prequel-ul la Incoruptibilii, intitulat provizoriu The Untouchables: Capone Rising.



Aşa cum se face prequel la Carlito's Way (regizat de producătorul filmului original Martin Bregman (Scarface) de ce nu şi un prequel la povestea lui Al Capone. Deşi puteau să facă mai degrabă un film TV (părerea mea).

Anterior filmul trebuia să fie regizat de Antoine Fuqua şi era vorba ca Sean Penn să fie Al Capone, în rolul anterior jucat de De Niro. Sean Penn a apărut în 2 filme de Brian De Palma, în Carlito's Way şi Casualties of War, deci who knows... Dar în poveste nu apare nici un Elliot Ness ci este povestea tânărului Johnny Malone (adică Sean Connery în filmul original), zvonurile îl pomenesc pe Clive Owen...

Art Linson, producătorul lui De Palma la Black Dahlia (care tocmai s-a terminat de filmat la Los Angeles, unde, după Bulgaria, s-au filmat exterioarele) l-a convins pe De Palma să preia filmul care se va întâmpla în anii '20, înainte de prohibiţie. Sunt curios dacă vor filma tot la Chicago sau într-un loc gen Bulgaria şi doar exterioare în locaţia originală. Plus CGI la greu, acum în loc de 1000 de figuranţi şi maşini de epocă lucrează 10 kijbaci la computerele de la ILM. O să-i zică Coruptibilii (adică The Touchables), aşa cum se numesc vizitatorii de la Neverland ai lui Michael Jackson, la fel de nevinovat ca De Niro de uciderea lui Malone în Untouchables, mai am o întrebare, va face Ennio Morricone muzica, pentru că la Black Dahlia l-a luat până la urmă pe James Horner. Dacă scot filmul în 2007, la aniversarea de 20 de ani a originalului, Paramount ne mai bagă pe gât o 20th Anniversary Edition la film, deocamdată poate De Palma să filmeze tot amânatul Toyer în iarnă la Veneţia...keep my fingers crossed....

2. A murit Domino Harvey, subiectul noului film Domino al lui Tony Scott. Filmul intra în august pe ecrane, probabil că-l vor scoate acum să-i pună o coda.
Domino Harvey este fiica lui Laurence Harvey, care a fost model şi a devenit vânătoare de recompense (gen De Niro în Midnight Run). La 35 de ani şi cu un film gata făcut despre ea, scris de Richard Kelly (Donnie Darko), interpretată de Kiera Knightley, a fost găsită moartă în baie luni noaptea. Deh, din seria I'm famous, I'm dead (v. Denis Leary)... bad karma, Tony a intrat din nou în post (producţie nu Paşte), sper să nu băgaţi doar un carton la final sau pe Mickey Rourke şi Chris Walken lăcrimând! Poate compune Tom Waits (şi el în film) un cântec aşa cum ştie el, adică trist. Dominos falling....

Din Movieland,
Alin Ludu Dumbravă


PS: Kong is King! vă veţi da seama după ce vedeţi
trailerul la ceea ce se anunţă filmul anului, dar acum e clar. King Kong e remake-ul remake-urilor, the remake of a lifetime. Nu degeaba ia Peter Jackson 20 de milioane de dolari. New York-ul făcut în Wellington, King Kong himself şi dinozauri care vor mai fi bibiliţi de kjabcii neo-zeelandezi cu renderuri fabuloase! Have fun! 109 milioane de oameni, acesta a fost targetul spotului lansat ieri, 28 iunie, pe internet Wolkswagen a dat o tonă de bani să se asocieze cu cea mai faimoasă gorilă. Dacă dai freeze frame pe cadrul în care Kong dă cu maşina de pământ în New York poţi vedea în spate un billboard cu posterul filmului lui Fritz Lang, M (Un oraş caută un ucigaş). And the Beauty killed the Beast!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus