august 2014
Concursul Internaţional George Enescu, 2014
Într-o serie unică de interviuri, şapte artişti recunoscuţi în lumea muzicii clasice internaţionale vorbesc în premieră despre cum câştigarea Concursului Enescu a fost o deschidere de drum pentru cariera lor şi spun de ce România contează!
 
Importante nume ale muzicii clasice internaţionale de astăzi, laureaţi ai Concursului Enescu - violoniştii Alexandru Tomescu, Remus Azoiţei, Vlad Stănculeasa şi Florin Croitoru, pianista Elisbaeth Leonskaja, compozitorul Dan Dediu şi violoncelistul Marin Cazacu arată lumii întregi, timp de o săptămână, că România contează!.

Într-o campanie video  care se derulează începând de astăzi şi până pe 6 septembrie 2014, ziua în care se deschide cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Internaţional "George Enescu", artişti de renume internaţional povestesc cum le-a schimbat viaţa şi cariera câştigarea unui premiu în cadrul Concursului Enescu.

Alături de muzicieni, publicaţii imporante, precum şi bloggeri lideri în spaţiul public autohton fac un exerciţiu de bine şi de pozitivism şi se unesc pentru a transmite că România contează!
Ce înseamnă participarea la Concursul Enescu pentru cariera unui tânăr artist? Cum contribuie România la creşterea valorii în industria muzicală internaţională? Ce deschidere oferă contactul cu muzica lui George Enescu şi transmiterea muzicii singurului compozitor român intrat în patrimoniul universal unei întregi generaţii de tineri artişti, viitoarele nume mari ale muzicii clasice de mâine?

Sunt doar câteva dintre lucrurile frumoase despre România pe care le veţi descoperi în această serie de interviuri făcute publice ca un preambul la Concursul Enescu din această toamnă.

"Concursul George Enescu face parte dintre marile concursuri pentru vioară şi când spun asta mă gândesc nu doar la vârsta sa, care se numără deja în decenii, ci şi la cei care l-au câştigat şi au confirmat pariul care a fost pus pe ei de-a lungul timpului. Începând cu anii '90, Concursul a reuşit să aibă acest ritm, această cadenţă previzibilă - cred că este una dintre cele mai mari realizări ale vieţii culturale de la noi." - spune violonistul Alexandru Tomescu, laureat al ediţiei din 2009 a Concursului Enescu.


Alexandru Tomescu va şi această ediţie a Concursul Enescu, alături de pianistul Amir Tebenikhin - şi el laureat al Concursului Enescu, ediţia 2009 - într-o Gală Extraordinară, care va avea  pe 6 septembrie 2014 la Ateneul Român, de la ora 19.00.

Cea de-a XIV-a ediţie a Concursului Internaţional George Enescu are loc între 6 şi 27 septembrie la Ateneul Român şi la Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti.

La această ediţie, Concursul deschide drumuri pentru cariera internaţională a 240 de tineri artişti, din 36 de ţări, de pe 5 continente, câţi s-au înscris în competiţie. Informaţii complete despre eveniment se găsesc şi pe canalele multimedia ale Festivalului şi Concursului Enescu:
Facebook: facebook.com/enescu.festival
Twitter: twitter.com/Enescu_Festival
Instagram: instagram.com/enescu_festival

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus