septembrie 2014
Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj, 2014
Cea de-a VI-a ediţie a celui mai important eveniment cinematografic al toamnei din Transilvania, Festivalul Internaţional de film Comedy (10-19 octombrie 2014) a pregătit publicului, o serie de evenimente speciale, pe lângă cele 150 de filme.

În primul week-end al Festivalului, clujenii sunt aşteptaţi şi la Opera Maghiară, nu doar în sălile de cinema. Duminică, 12 octombrie 2014, ne vom delecta cu o Seară de Jazz şi Comedie pe piesele lui Frank Sinatra, alături de Gabriel Farkas & His Band (Budapesta). Actor şi muzician de succes, Gabriel Farkas readuce în lumina reflectoarelor farmecul muzicii secolului XX supranumit "Secolul American". Spectacolul său este un tribut adus lui Frank Sinatra într-un mix de jazz şi stand-up comedy armonios orchestrate. Evenimentul este organizat în colaborare cu Transilvania Jazz Festival.

Un alt moment special în agenda Comedy Cluj este originalul spectacol de dans contemporan Carmina Burana. Producţia companiei israeliene Kamea Dance propune într-o nouă interpretare o experienţă vibrantă şi extravagantă, printr-un limbaj personal, colorat şi unic, bazat pe tehnici clasice şi moderne. După un turneu internaţional impresionant în cadrul prestigioaselor festivaluri de dans din Europa, America de Sud, China sau India, reprezentaţia Carmina Burana are premiera pe scena Teatrului Naţional marţi, 14 octombrie 2014. Un eveniment susţinut de Steps Dans Festival.

Aşa cum şi-a obişnuit spectatorii, Comedy Cluj dedică o seară specială şi teatrului românesc. Joi, 16 octombrie 2014, savurosul spectacol Carpathian Garden ajunge la cinema Victoria pentru premiera clujeană. O comedie tăioasă realizată de doi actori: Tudor Aaron Istodor şi Radu Iacoban care vor prezenta un "act social comic" susţinut de personaje contemporane delicioase. Prezentatori de ştiri, parcagii, preoţi, moguli de presă, politicieni se vor succeda în faţa spectatorului. Carpathian Garden pariază pe umor inteligent, iar cei doi actori stăpânesc foarte bine interacţiunea cu publicul. O întâlnire de neratat la Comedy Cluj!

Biletele pentru evenimentele speciale vor fi puse în vânzare pe 17 septembrie 2014 şi pot fi achiziţionate de la Caseria Operei Maghiare, Teatrul Naţional şi online de pe biletmaster.ro

Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj va prezenta publicului peste 150 de producţii, workshop-uri dedicate pasionaţilor de film şi nu numai. Peste 100 de invitaţi sunt aşteptaţi la Cluj de-a lungul celor 10 zile de festival.
Festivalul Internaţional de Film Comedy Cluj este organizat de Fundaţia Europeană pentru Cultură Urbană.

Canalele oficiale ale festivalului:
www.comedycluj.ro // https://www.facebook.com/FestivalulComedyCluj