septembrie 2014
Concursul Internaţional George Enescu, 2014
Printre concurenţii calificaţi este şi violonistul de origine română stabilit în Germania Ştefan Tarara, în vârstă de 28 de ani. Rezultatele Secţiunii de Vioară a Concursului Internaţional George Enescu au fost anunţate  marţi seară.

Semifinala Concursului Internaţional George Enescu, secţiunea vioară, s-a desfăşurat marţi, 16 septembrie 2014, la Ateneul Român. Juriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Finala Concursului: Roudine Fedor (Franţa), Bae Wonhee (Coreea de Sud) şi Ştefan Tarara (Germania). Puteţi găsi detalii despre concurenţii secţiunii accesând acest link.

Juriul secţiunii de vioară a ediţiei 2014 a Concursului Enescu este format din Pierre Amoyal (preşedintele juriului), Agustin Leon Ara, Florin Croitoru, Mikhail Kopelman, Sergey Kravchenko, Mihaela Martin, Igor Petrushevski, Bujor Prelipcean şi Mieczyslaw Szlezer.

Finala concursului de vioară, concertul cu orchestra, se va desfăşura în data de 18 septembrie 2014, de la ora 19.00, la Ateneul Român, cu participarea extraordinară a Filarmonicii George Enescu. Finala va fi transmisă în direct de Televiziunea Naţională, pe site-ul http://festivalenescu.ro, dar şi pe ecranul amplasat în faţa Ateneului Român.


Etapa a II-a a Concursului Internaţional George Enescu, secţiunea violoncel, s-a desfăşurat în zilele de 16 şi 17 septembrie 2014, la Ateneul RomânJuriul de specialitate a decis concurenţii calificaţi pentru Etapa a II-a a Concursului: Octavian Alin Lup (România), Sarah Rommel  (Statele Unite ale Americii), Atanas Krastev (Bulgaria), Tony Rymmer(Statele Unite ale Americii), Paolo Bonomini (Italia) şi Eun-Sun Hong  (Coreea de Sud).

Violoncelistul Octavian Alin Lup, în vârstă de 27 de ani este absolvent al Liceului de Muzică din Cluj şi al Universităţii Naţionale de Muzică din Bucureşti, la clasa profesorului Marin Cazacu. A susţinut numeroase concerte şi recitaluri atât în ţară cât şi în străinătate - Maroc, Austria, Elveţia, Israel, Olanda, Franţa, Ungaria, Spania. În anul 2012, a fost selectat să participe ca membru activ la master-class-urile organizate de una dintre cele mai prestigioase instituţii muzicale din lume, Kronberg Academy.  În Semifinală, violoncelistul român va interpreta pentru public inclusiv o lucrare a compozitorului George Enescu - Sonata în fa minor (opus postum).

Juriul secţiunii de Violoncel a ediţiei 2014 a Concursului Enescu este format din Lluís Claret (preşedintele juriului), Marin Cazacu, Frans Helmerson şi Vladimir Malinovski.

Semifinala secţiunii de violoncel se va desfăşura vineri, 19 septembrie 2014, iar finala Concursului, cu participarea extraordinară a Orchestrei Filarmonicii George Enescu, va avea loc pe 21 septembrie, de la ora 19.00, în Sala Mare a Ateneului Român. Programul poate fi consultat pe site-ul Festivalului şi Concursului Enescu, accesând acest link

Semifinalele secţiunilor de Violoncel şi Pian, precum şi Galele Finale din cadrul Concursului Enescu vor fi transmise în direct pe site-ul http://festivalenescu.ro. Evenimentele din cadrul Concursului vor putea fi urmărite în timp real şi pe un ecran amplasat în faţa Ateneului Român.


Detalii suplimentare despre Concursul Enescu:

Organizat pentru prima dată separat de Festivalul Enescu, Concursul Internaţional George Enescu 2014 contribuie la prestigiul României în lume şi deschide drumul către cariere internaţionale pentru 240 de tineri artişti din Coreea de Sud, Rusia, Japonia, SUA, Germania, Franţa, România, Venezuela, Mexic, Argentina şi Australia.

Concursul Enescu a reuşit în timp să-şi consolideze poziţia ca una dintre principalele competiţii internaţionale, atât din perspectiva dificultăţii, cât şi din perspectiva rigorii jurizării. De-a lungul timpului, pentru mulţi artişti renumiţi ai lumii, participarea la această competiţie a reprezentat punctul de cotitură care i-a ajutat să ajungă la recunoaştere la nivel mondial.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus