septembrie 2014
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, 2014
În competiţia de scurtmetraj românesc a celei de-a doua ediţii a Dracula Film: Horror and Fantasy Festival, care va avea loc între 1 şi 5 octombrie, în Braşov, au fost selecţionate 7 filme. Dispăruţii, Pui de somn, Lumină firavă, Gloria, LAG, Şah şi Kazimir vor concura pentru Trofeul Vlădutz.

Cele şapte filme din competiţia românească de scurtmetraj sunt exemplare reuşite, fascinante, diverse şi teribil de inventive ale unui cinema aflat în plină ascensiune. Fie că este vorba de fantezii sau de filme de groază, de science-fiction sau de film experimental, autorii şi autoarele filmelor din competiţia pentru Trofeul Vlădutz au în comun o imaginaţie redutabilă, dublată de talent şi curaj.
 
 Dispăruţii (regie Ion Bădescu)
Ion adoră să stea pe canapea şi să fumeze alături de prietenii/clienţii săi. În momentul în care prietenii săi încep să dispară, Ion începe să aibă dubii despre sănătatea sa mentală.
 Pui de somn (regie Paul Mureşan) adică un somn foarte scurt însă cu o supradoză de vise. O călătorie dincolo de real.
 Lumină firavă  (regie Florina Dumitrache)
Într-un apartament de modă veche, Victor şi Marta aşteaptă sfârşitul lumii. În jurul lor luminile se sting, iar atmosfera de afară devine din ce în ce mai apăsătoare.
 Gloria (regie Mara Ionescu)
Un corporatist este pe punctul de a-şi pierde jobul. Din greşeala altcuiva. Dar hotărăşte să-l ierte, totuşi, pe incompetent si lucruri stranii incep sa se intample.
 LAG (regie Anton Grooves & Bogdan Orcula)
O femeie adormită în cadă este trezită de un zgomot suspect. Cineva sau ceva straniu i-a intrat în casă.
 Şah (regie Claudia Ciocan & Iulia Radu)
Un exerciţiu experimental de imagine şi imaginaţie care porneşte de la un joc de şah şi ajunge departe în timp şi spaţiu.
 Kazimir (regie Dorian Boguţă)
Preotul Kazimir trăieşte într-un sătuc izolat din Deltă. Se spune că ar avea puteri făcătoare de minuni. Un grup de pelerini ajunge, însă, într-un moment nu tocmai potrivit. Pentru că puterile lui Kazimir au şi o latură întunecată...
 
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival este un festival competiţional - în cadrul căruia vor fi proiectate filme horror, SF, supranaturale, thriller sau fantasy - şi are 3 secţiuni: competiţie lungmetraj internaţional, competiţie scurtmetraj internaţional şi competiţie scurtmetraj românesc.
 
Dracula Film: Horror and Fantasy Festival are loc anual în luna octombrie 2014 în Braşov, este organizat de Asociaţia Culturală Fanzin şi prezentat de Viasat History. Proiecţiile Dracula Film: Horror and Fantasy Festival vor avea loc la Teatrul Sică Alexandrescu şi Cinemateca Patria.

Parteneri instituţionali: Primăria Municipiului Braşov, Centrul Naţional al Cinematografiei România, Teatrul Sică Alexandrescu, Cinemateca Patria
Sponsori: Silva, BCR, Coresi Shopping Resort, Optiplaza, Ţiriac Auto, Kronbun, CHR
Partener culinar: Sergiana Poiana Mărului
Parteneri: Ro Image 2000, Club Rockstadt, Kunstadt, Tipografia, Artemis, Tatratea
Parteneri media: Prima TV, Kiss FM, ZilesiNopţi, Caţavencii, Sub25, cinemagia.ro, cinefan.ro, cinemarx.ro, filmreporter.ro, ALD Movieland, Fort Knox PR, roevents.ro, AaRC.ro, getlokal.ro, cooperativaurbana.ro, infestival.ro, cineamator.ro, ralix.ro, calendarevenimente.ro, blogdecinema.ro, movienews.ro.



0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus