septembrie 2014
Dupa succesul primei ediţii, organizate în 2014, în mai, Super, festivalul de filme făcute de adolescenţi revine în 23 septembrie 2014 la Bistro Chez Elvire (grădina Institutului Francez, Bd. Dacia, nr. 77) cu o retrospectivă a celor mai bune filme regizate de liceeni. Proiecţia în aer liber începe la ora 8 pm, iar intrarea este liberă.

Toate detaliile se pot găsi pe facebook.com/superadolescentii sau pe superfestival.ro.  
 
În cadrul proiecţiei, invitatul special al evenimentului, criticul de film Irina Margareta Nistor va avea o intervenţie despre importanţa încurajării tinerilor să creeze produse cinematografice.

Super este primul şi singurul festival din România făcut de liceeni şi care prezintă doar filmele lor. Ediţia din 2014 a Super a inclus trei spaţii de desfăşurare, 25 de filme făcute de adolescenţi din România şi SUA şi un workshop de documentar, în cadrul căruia s-au ţinut cursuri în fiecare zi.

"Am realizat că cinematografia nu e încurajată în liceu. Şi că există liceeni (ca mine) pasionaţi de film, care deja şi-au făcut primele scurt-metraje sau care vor să le facă, dar care nu au unde să le proiecteze, să discute despre ele sau să înveţe mai multe pentru noi proiecte. Aşa că am făcut un festival care să răspundă exact la nevoia pe care am simţit-o noi."- Luca Istodor, Directorul Festivalului Super.

Lista completă a scurtmetrajelor proiectate:

 Un Bârlad, Rulment, Alexandra Diaconu, 4'
 Whodunnit, Alex Pintică, 7'
 Un Bârlad, Carne, Alexandra Diaconu, 6'
 The Fridge, Achim Scarlat, 2'
 Maiştrii în Prostie, Andrei Călinescu, 18'
 Biografia Omului Altfel, Luca Istodor, 12'
 Yorktown, Nick Mcnulty, 5'
 Ceasuri, Victor Cioabă, 18'
 Puzzled, Alex Pintică, 6'
 De ce ne certăm noi, tata?, Alin Muşetescu şi Vlad Pănăzan, 9'  
 Familia mea, pe scurt, Elena Borcea, Dragos Musteaţă, Lucian Ibănescu, 12'
 Golden Globes, Isaac Lanning, 8'              
 Exerciţiu de imaginaţie, Irina Ionescu, 5'
 
Bistro Chez Elvire, situat în grădina Institutului Francez, în vecinătatea Cinematografului Elvire Popesco, e un spaţiu cultural outdoor de întâlnire al oamenilor frumoşi din Bucureşti, al iubitorilor de film, de teatru, de cultură franceză şi al celor care caută o alternativă la terasele aglomerate din centrul istoric al Bucureştiului. Continuând seria manifestărilor culturale de anul trecut, Chez Elvire găzduieşte săptămânal proiecţii de filme, piese de teatru în aer liber, târguri, pop-up shop-uri şi alte evenimente speciale.

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus