septembrie 2014
Festivalul Internaţional de Scurtmetraj Timishort, 2014
Pe data de 2 octombrie 2014, de la orele 19.00, are loc la Cinema Timiş deschiderea oficială a Festivalului de Film Timishort, 2014.
 
În prezenţa a peste 30 de invitaţi internaţionali ai festivalului va fi proiectat în premieră la Timişoara Love Bus: cinci poveşti de dragoste din Bucureşti, un film colectiv, regizat de Roxana Andrei, Mihai Mincan, Florin Babei, Constantin Radu Vasile, Andrei Georgescu. Protagoniştii acestuia sunt Ada Galeș, Cătălin Jugravu, Andrei Ion, Tania Popa, Iulia Ciochină, Andrei Seușan, Bogdan Zamfir, Cătălina Crișan, Issabela Yang, Nicolas Teodorescu, Ștefan Mircea, Carla Teahă, Victoria Răileanu, Alec Secăreanu.
 
Love Bus este un film omnibus format din cinci episoade separate, având fiecare câte o poveste de dragoste care se petrece în câte un cartier al Bucureștiului. Filmul a fost turnat în regim independent, cu studenți proaspăt absolvenți ai Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică "I. L. Caragiale" și reprezintă debutul lor, colectiv, pe marile ecrane.
 
episodul 1: "Iancului"
Alexandra are 20 de ani și un singur scop: să se împace cu fostul iubit indiferent de riscurile la care se supune sau oamenii pe care-i rănește.
Scenariul și regia: Roxana Andrei
Imaginea: Marius Mihai Apopei
Montajul: Andreea Dănilescu
Sunetul: Ștefan Matei
Cu: Ada Galeș, Tania Popa, Cătălin Jugravu, Andrei Ion
 
episodul 2: "Drumul Taberei"
București, România - Fairbanks, Alaska. 27 zile cu mașina. 25 de ore cu avionul. O secundă cu gândul.
Regia: Mihai Mincan
Scenariul: Cristian Delcea, Mihai Mincan
Imaginea: George Chiper Lillemark
Montajul: Dragoș Apetri
Sunetul: Vlad Voinescu, Filip Mureșan
Cu: Iulia Ciochină, Andrei Seușan
 
episodul 3: "Unirii"
La o petrecere de adolescenți, Bobo încearcă să-și convingă iubita virgină să se culce cu el, dar Cătălina nu se simte pregătita și îl refuză. Mai târziu, cei doi își vor găsi alinarea în brațele altora.
Regia: Florin Babei
Scenariul: Roxana Mocanu, Florin Babei
Imaginea: Alex Brendea
Montajul: Florin Babei
Sunetul: Claudiu Ilarean, Alexandru Nicolescu
Cu: Bogdan Zamfir, Cătălina Crișan, Issabela Yang, Răzvan Nicolas Teodorescu
 
episodul 4: "Tineretului"
Ștefan se reîntâlneşte cu o fostă colegă de liceu, se plimbă împreună prin parc şi decid să se revadă mai pe seară. După ce îşi cumpără iarbă, ajunge acasă şi află că fata a murit într-un accident.
Scenariul și Regia: Constantin Radu Vasile
Imaginea: Victor Ionichi
Montajul: Alexandru Alin Constantin, Constantin Radu Vasile
Sunetul: Alexandru Alin Constantin, Constantin Radu Vasile
Cu: Ștefan Mircea, Carla Maria Teaha
 
episodul 5: "Cișmigiu"
George și Andreea sunt un cuplu relaxat. Într-o zi, Andreea găsește în baia lui George un ulei de masaj, a cărui apariție George nu o poate explica.
Regia: Andrei Georgescu
Scenariul: Paul Negoescu
Imaginea: Adrian Clocușneanu
Montajul: Sebastian Plămădeală
Sunetul: Tiberiu Popa
Cu: Vitoria Răileanu, Alec Secăreanu
Intrarea la proiecţie este liberă.
 
Festivalul Internaţional de Film Timishort este organizat de Asociaţia Română a Filmului Independent, cu suportul Primăriei şi al Consiliului Local Timişoara, în parteneriat cu Centrul Cultural German Timişoara, Ambasada Israelului la Bucureşti, promovat de TVR Timişoara, Radio România Cultural, Radio Timişoara, West City Radio, Digi24 Timişoara, 24Fun, Observator Cultural, Modernism.ro, Dordeduca.ro, LiterNet, CinemaRx, AaRC.ro CineFAN, PoliticALL, Sub25, Marele Ecran şi susţinut de Cuib D'Arte, Van Graph K'fe, RDS/RCS, Music Service, Elba Timişoara, Porsche România.
Pentru mai multe detalii urmăriţi www.timishort.ro şi https://www.facebook.com/timishort!

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus