octombrie 2014
Premiul Publicului pentru Filmul preferat s-a dus la Julio Pot (Chile) pentru scurtmetrajul mut The Gift, în timp ce Premiul Vortex pentru fotografie i-a revenit artistei Ana-Maria Tatu. Fotografiile expoziţiei Vortex din cadrul Festivalului vor putea fi vizionate în incinta palatului Inspayer Batiştei până la finalul lunii noiembrie 2014. Expoziţia se va încheia cu un concert cameral.

Cea de-a treia ediţie a Festivalului de Arte Noi InnerSound a avut loc între 17 şi 20 septembrie 2014 la ArCuB, Universitatea Naţională de Muzică Bucureşti, InSpayer Batiştei, Modulab şi CNDB. InnerSound Festival este singurul din România care dedică o seară filmului mut de scurtmetraj. Nouă muzicieni din tânăra generaţie de compozitori şcoliţi pe băncile universităţilor de muzică din ţară şi străinătate au realizat coloanele sonore pentru fiecare film în parte, acestea fiind interpretate live, sub bagheta dirijorului Gabriel Bebeşelea.

Juriul competiţiei de film a fost format din: regizorul Claudiu Mitcu (Wearebasca), monteurul Cătălin Cristuţiu şi Andrei Butică. Proiectele au venit din SUA, Olanda, Chile şi România. La secţiunea fotografie, au jurizat: fotografii Cosmin Bumbuţ, Gyuri Ilinca, Şerban Mestecăneanu, Lucian Muntean şi Sabina Ulubeanu, compozitoare, fotograf, co-director al Festivalului Internaţional de Arte Noi InnerSound.

Pentru cea de-a treia ediţie, Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound a ales să comunice evenimentul într-o formă experimentală: în mai puţin de 2 minute video puteţi vedea lista completă a câştigătorilor acestei ediţii a Festivalului cu un click pe imaginea de mai jos. Comunicatul video include şi o animaţie special creată de regizorul Julio Pot, preferatul publicului.  

 

"Am avut parte de o implicare extraordinară a publicului în procesul de votare. A fost impresionant să vedem că premiul publicului la film a fost câştigat cu o majoritate detaşată, iar la muzică voturile au fost extrem de echilibrate. Toate coloanele sonore au fost în premieră absolută, în stiluri foarte diferite, de la minimalism şi melodică luxuriantă în stil clasic contemporan la influenţe de tango şi fusion cu ritmuri tehno." - Sabina Ulubeanu, compozitoare, co-director artistic al Festivalului InnerSound.
 
Gabriel Durlan, laureatul Trofeului InnerSound, este deopotrivă scenarist, regizor, monteur şi fotograf. S-a născut la Oneşti, în anul 1989, şi a absolvit Facultatea de Cinematografie şi Televiziune, secţia Regie de Film, din cadrul Universitatii Media din Bucureşti. Licenţiat în Cinematografie, Fotografie, Media la Universitatea Babeş Bolyai din Cluj-Napoca în 2012, Gabriel a realizat diverse scurtmetraje de ficţiune şi documentar, clipuri muzicale pentru artişti rap sau electro, filme experimentale proiectate în Paris şi expoziţii foto în Bucureşti.
 
Ana-Maria Tatu, laureata Premiului Vortex pentru fotografie s-a născut în anul 1987 la Arad şi este licenţiată în fotografie la Universitatea de Vest din Timişoara. În prezent, este fotograf de evenimente. Fotografiile trimise la concursul Vortex din cadrul InnerSound au fost făcute în decursul a doi ani, fără legătură între ele, având în comun doar magnetismul  definitoriu pentru ideea de vortex, şi anume, modul în care observatorul care a imortalizat la un moment dat o imagine, poate exercita apoi acest obiect vizual asupra celorlalţi observatori, care devin la rândul lor, participanţi într-un proces care în cele din urmă antrenează din nou autorul imaginilor.

Organizat în toamna fiecărui an de Asociaţia Opus, Festivalul Internaţional de Arte Noi InnerSound oferă o nouă perspectivă asupra muzicii contemporane. Fondatorii InnerSound sunt trei compozitori ce includ în creaţia lor artele vizuale şi performance-ul: Sabina Ulubeanu, co-director artistic, este şi fotograf, Diana Rotaru, co-director artistic, este membră a grupului sincretic SeduCânt, Cătălin Creţu, director executiv, este artist multimedia.
 
InnerSound reprezintă, totodată, o platformă puternică de promovare a tinerilor compozitori, instrumentişti, fotografi, artişti vizuali şi regizori, incluzând, de asemenea, artişti de renume internaţional -  Alexandru Tomescu, Henry Vega, Anat Spiegel, Dublin Sound Lab, Irina Ungureanu, Barbara Lüneburg, Marko Ciciliani, Controllar, Matei Ioachimescu, Ana Topalovic, Gabriel Bebeşelea, Irinel Anghel, Laura Buruiană.
 
Ediţia a treia InnerSound New Arts Festival este un proiect finanţat de AFCN şi susţinut de Raiffeisen Bank.
 
Partenerii festivalului: Institutul Cultural Român, UNMB, Centrul de Muzică Electroacustică şi Multimedia,  RTÉ (Radioteleviziunea Naţională Irlandeză), Forumul Cultural Austriac, Institutul Polonez Bucureşti, Culture.pl, oraşul Gdańsk, ETXEPARE - Institutul Basc, INAEM - Institutul Naţional Spaniol al Artelor Spectacolului şi al Muzicii, Ambasada Olandei la Bucureşti, Wearebasca, CIMRO, Modulab, dramAcum, CNDB, Brigada de Voluntari, Bilete.ro, Poşta Română, Sofa Mix Studio, All Deco International, Muzeul Naţional "George Enescu", ARTEk, Heineken România
Partener comunicare: OMA Vision
Parteneri media principali: DIGI 24, RFI România
Parteneri media: Ziare.com, Kudika, Think Ouside the Box, 9AM News, Igloo, Garbo, Liternet.ro, HotNews, Ziarul Metropolis

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus