octombrie 2014
Înscrierile pentru First Draft - atelierul de scenaristică de scurtmetraj pentru începători, organizat de Asociaţia Culturală Control N se află pe ultima sută de metri. Toţi cei interesaţi să participe la cea de-a 13-a sesiune a atelierului sunt aşteptaţi să se înscrie la [email protected] până la data de 6 octombrie 2014.

First Draft este un workshop de scenaristică susţinut de scenaristele Ana Agopian şi Oana Răsuceanu. Dedicat amatorilor de cinema şi persoanelor ce nu deţin o pregătire aprofundată în domeniul scrierii scenariilor de film, First Draft îşi propune ca la finalul celor 8 şedinţe participanţii la curs să stăpânească elemente de bază legate de scenaristica de film, să poată analiza un scenariu sau un film şi să poată crea, la rândul lor, un prim scenariu de scurtmetraj. Atelierul se adresează persoanelor de toate vârstele, pasionate de cinema şi interesate de etapele realizării unui film. Participanţii vor fi îndrumaţi pas cu pas în scrierea unui scenariu de film - drumul de la idee până la premisă, personaje, structură, redactare. Cursul se va desfăşura sub forma unui atelier de creaţie în care participanţii vor ave a libertate maximă în a-şi expune ideile şi vor fi îndrumaţi cu sfaturi profesioniste şi exemple clasice din cinematografia universală. La finalul celor 8 şedinţe de curs, fiecare participant va avea în portofoliu un prim scenariu de scurtmetraj.

Teoria discutată la curs include atât noţiuni legate de dezvoltarea şi analizarea unui scenariu (formatare, alegerea subiectului, personaje, premisă, scop, protagonist, antagonist, conflict, structura în trei acte, exerciţii de dialog), cât şi informaţii despre paşii de la scenariu la producţia cinematografică, analiză de secvenţe şi vizionări de scurtmetraje. Noţiunile de teorie sunt îmbinate cu aplicarea lor practică. La finalul fiecărei şedinţe, participanţii primesc o temă. Textele lor sunt discutate fie la curs, fie primesc indicaţii prin email. Toate aceste teme au ca scop dezvoltarea pas cu pas a unui scenariu de scurtmetraj.

Cele opt intâlniri din cadrul First Draft vor avea loc marţea, în perioada 7 octombrie - 25 noiembrie 2014, de la ora 19.00 la ora 21.00, la sediul Asociaţiei Culturale Control N, din str. Transilvaniei, nr. 10. Taxa de participare este de 1000 RON şi 800 RON pentru elevi şi studenţi.

Asociaţia Culturală Control N mulţumeşte partenerilor: ZileşiNopţi, Cinemagia, Film Reporter, Cinefan, Liternet, Blogul Lu' Otravă, Bazavan.ro, CinemaRX, Ziarul Metropolis, AaRC.ro - All about Romanian Cinema, CooperativaUrbană.

Vizitaţi www.controln.ro sau https://www.facebook.com/controlN