Home

Home
Cititi-ne pe FacebookUrmati-ne pe TwitterFeed RSS gratuit

Spacer

Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  Temps d'Images, 2014

Teatrul Drepturilor Copilului ajunge în ţară!


Comunicat de presă

noiembrie 2014
TextText mai micText mai mare
Versiune imprimabila Adauga cu AddThis
Vineri, 7 noiembrie 2014, ora 12.00: Teatrul de Comedie (Sala Nouă), Bucureşti;
Duminică, 9 noiembrie 2014, ora 17.30: Teatrul Vasilache, Botoşani;
Sâmbătă, 15 noiembrie 2014, ora 18.00: Sala Radio, Cluj - în cadrul Festivalului Temps d'Images.

Spectacolul va fi prezentat într-o fază de lucru - work in progress

Teatrul Drepturilor Copilului este un spectacol de teatru educaţional şi participativ, care porneşte de la câteva dintre drepturile fundamentale enunţate în Convenţia Drepturilor Copilului: dreptul la educaţie, dreptul la sănătate, dreptul la asistenţă socială, dreptul la opinie, dreptul la libertatea de gândire, dreptul la vacanţă şi la odihnă, dreptul copilului de a fi protejat împotriva oricărei forme de violenţă sau exploatare.

În Teatrul Drepturilor Copilului, nouă copii şi doi actori provoacă publicul să participe la un spectacol în care respectarea drepturilor devine fundamentul unei dezbateri despre rolul copilului în societatea contemporană, despre nevoia şi dorinţa lui de a fi ascultat şi întrebat atunci când se iau decizii care îl privesc, despre respectul pentru valoarea copilăriei sale şi necesitatea de a-şi da o voce socială care să conteze şi care să poată schimba ceva. Ştim câte drepturi au copiii? Vrem să ţinem cont de ei?

În Teatrul Drepturilor Copilului, copiii le vorbesc copiilor şi adulţilor despre drepturile lor, de multe ori ignorate sau insuficient cunoscute, şi-i transformă pe aceştia în parteneri de joc, în participanţi la schimbarea socială care ne priveşte pe toţi.

Teatrul Drepturilor Copilului este teatrul solidarizării copiilor, pentru ca împreună să creeze o lume mai bună, o lume în care să gândească liber şi critic, o lume în care să se autoreprezinte.

Teatrul Drepturilor Copilului este recomandat oamenilor mari care cred în valoarea copiilor de lângă ei, în forţa lor de a creşte conştienţi de rolul pe care îl au.

În 2014 se împlinesc 25 de ani de la adoptarea Convenţiei Drepturilor Copilului de către Adunarea Generală a ONU şi 24 de ani de la ratificarea ei de către România.

Teatrul Drepturilor Copilului este un proiect finanţat de AFCN - Administraţia Fondului Cultural Naţional şi iniţiat de Asociaţia Culturală REPLIKA, în colaborare cu Teatrul de Comedie.

Partenerii proiectului
: Centrul Step by Step pentru Educaţie şi Dezvoltare Profesională, Teatrul Vasilache, Botoşani, Şcoala Gimnazială Nr. 55, Bucureşti, Asociaţia Colectiv A, Cluj, Asociaţia ADO - Artă Pentru Drepturile Omului, Think Outside The Box, Şapte Seri, Gazeta de Artă Politică
Echipa proiectului: Mihaela Michailov, Radu Apostol, Maria Mandea, Bogdan Burlăcianu, Viorel Cojanu, Mihaela Rădescu, Vlad A.Arghir, Carmen Anghelescu (psiholog, consultant de specialitate al proiectului), şi copiii: Andreea Baraitan, Bianca Gheorghe, Georgiana Moise, Denis Nadolu, Anca Negoiţă, Roberta Parascan, Ionuţ Roşca, Mario Ştefan, Ana Zaincovschi.

Presă şi PR: Mihaela Michailov (telefon: 0722.682.349 // mihaela_michailov@yahoo.com)


Descarcă broşura Temps d'Images, 2014 aici.. Toate articolele despre Temps d'Images, 2014


0 comentarii

Click pentru a mări imaginea


Resurse

 Alte articole de Comunicat de presă


Alte articole

 Un strugure de poamă pe harta Uniunii - Moldova independentă. Erată la Temps d'Images, 2014, Iulia Popovici
 În contra manipulării politice - Moldova independentă. Erată la Temps d'Images, 2014, Ion Indolean
 Manipularea spectatorului - De vânzare / For sale la Temps d'Images, 2014, Georgia Moraru
 O satiră fină - Ziua în care nu se cumpără nimic la Temps d'Images, 2014, Ion Indolean


SCRIEŢI LA LITERNET

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la cronici@liternet.ro. Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet.ro? Îl puteţi introduce aici.


PUBLICITATE
CITIŢI-NE PE FACEBOOK


Spacer Spacer