octombrie 2014
Ziua în care nu se cumpără nimic
Asociaţia ProDrama şi Teatrul Naţional "I.L.Caragiale" vă invită la Ziua în care nu se cumpără nimic de Kim Atle Hansen, în regia lui Horia Suru, la Sala Mică a Naţionalului, un proiect în cadrul Programului 9G la TNB.

Ziua în care nu se cumpără nimic e povestea unor tineri care luptă pentru o lume mai bună. Au nevoie să fie ascultaţi. Actorii sunt atât personajele, cât şi naratorii vieţii personajelor. Spectacolul explorează limitele şi motivaţiile implicării tinerilor, văzuţi într-un univers mereu proiectat, schematizat, redus la esenţă, o materializare a distanţei pe care personajele par s-o simtă faţă de acţiunile lor.

Petra (Ilinca Hărnuţ) şi Andrei (Rolando Matsangos) vor să atragă atenţia asupra consumerismului şi a exploatării muncitorilor din lumea a treia. Kati (Cristina Găvruş) şi Irina (Olivia Alexandra Niţă) vor să devină vedete cântând la un eveniment de salvare a planetei. Toma (Andrei Morariu) şi Petru (Emil Măndănac) vor să protesteze pentru a îmbunătăţi condiţiile din azilul de bătrâni în care lucrează. Ana (Simona Cuciurianu) vrea să fie mai mult decât o simplă vânzătoare într-un magazin de haine. Drumurile lor îi duc la mall. Această vizită le va schimba vieţile.

Foto: Alexandra Pasca

Un spectacol despre tineri, despre implicarea politică şi  socială, despre naivitate şi principii. Ce fel de consecinţe ar putea avea o astfel de implicare şi ce riscuri suntem dispuşi să ne asumăm?

Kim Atle Hansen este un dramaturg, actor şi activist norvegian, autor al mai multor piese de teatru tratând probleme ale societăţii actuale. Este angajat al Norske Theater, Oslo. Ziua în care nu se cumpără nimic este piesa lui cea mai cunoscută, fiind montată până acum în Anglia, Brazilia, Italia, America şi Rusia. "Acest text este gândit mai degrabă pentru o convenţie performativă decât pentru un tip de joc motivat emoţional".

Regie: Horia Suru
Asistent regie:  Mădălin Hîncu
Distribuţie: Simona Cuciurianu, Cristina Găvruş, Ilinca Hărnuţ, Rolando Matsangos, Emil Măndănac, Andrei Morariu, Olivia Niţă
Live DJ: Andreea Veder
Video artist: Răzvan Mihalachi
Special Effects: Daniel Radu
Scenografie: Arh. Bogdan Costea / Asistent scenografie: Ana Ivan
Costume: Anca Miron / Make-up artist: Diana Ionescu
Pregătire vocală: Monica Ciută / Fotograf: Alexandra Paşca
Producător delegat: Ionuţ Corpaci-Teodorescu
Coordonator CCCT "Ion Sava": Cristiana Gavrilă
Durata: 1h20min (fără pauză)

Spectacolul nu este recomandat persoanelor sub 16 ani!
 
O coproducţie ProDrama, TNB, Centrul de Cercetare şi Creaţie Teatrală "Ion Sava".
Proiect finanţat de ARCUB - Artă şi Cultură Bucureşti, prin programul "Bucureşti 555".
9G la TNB este un program al Teatrului Naţional "I.L.Caragiale" din Bucureşti sprijinit de MasterCard.
Parteneri: Retro Future, Reciclare Creativă, Active Watch, Creionetica, ArtWe, WeArt
Pentru mai multe detalii puteţi accesa pagina de facebook şi site-ul proiectului www.ziua.prodrama.ro sau ne puteti scrie pe adresa [email protected]

De: Kim Atle Hansen Regia: Horia Suru Cu: Simona Cuciurianu, Cristina Găvruş, Ilinca Hărnuţ, Rolando Matsangos, Emil Măndănac, Andrei Morariu, Olivia Niţă

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus