martie 2015
Hope Concert, 2015
Pe 18 martie 2015, Ateneul Român va fi centrul generozităţii: Hope and Homes for Children România organizează cea de-a treia ediţie a concertului caritabil dedicat copiilor fără familie sau aflaţi în pericol de abandon. Vă prezentăm gândurile artiştilor care vor susţine Hope Concert - unul dintre cele mai frumoase evenimente ale primăverii.

Ana Pepine - actriţă


Pentru prima dată prezentă la Hope Concert în beneficiul programelor HHC România.
Iată ce ne povesteşte Ana Pepine despre ea: "Sunt născută în octombrie '85, în familie de artişti pictori, sunt pasionată de artă, dar am ales teatrul şi de fapt, Artele spectacolului. Am absolvit Universitatea de Artă Teatrală şi cinematografică în 2009; am lucrat în Compania de Teatru "Passe-Partout. DanPuric".
În cadrul companiei, pe lîngă producţiile semnate de Dan Puric sau de colegi precum Adrian Nour, Silviu Oltean, am regizat şi am jucat alături de partenerul meu Paul Cimpoieru în propriile spectacole de teatru non-verbal: Doi dintre Noi, Tinereţe fără bătrâneţe şi viaţă fără de moarte, Obsessii (cu Alexandru Tomescu şi vioara Stradivarius), Poveste din Bucovina (cu Doina Lavric), Drumul Mătăsii (cu maestrul Zhu, spectacol de teatru şi arte marţiale). Cu aceste spectacole am călătorit în lume (Portugalia, India, Marea Britanie, Bulgaria, Turcia, Statele Unite ale Americii, Serbia, Rusia) şi am câştigat premii (Medalia de aur în Serbia, Cel mai bun spectacol în Rusia, Premiul trei pentru cel mai bun spectacol în New York, Premiul publicului în India, Premiul TVR Cultural în România.
Stepul (tap dance) este una dintre pasiunile mele. Pantofii de step sunt un instrument muzical de percuţie, mai ales în jazz, dar şi în orice alt tip de muzică. Am studiat în numeroase workshop-uri în Europa (Prague tap festival, Blue tap Berlin, Stockholm Tap festival, Jimmy Slyde Institute Barcelona) şi în America (New York - Brodway center, Washinghton D.C - D.C Tap festival) cu cei mai mari artişti-stepperi actuali (Jason Samuels Smith, Michelle Dorrance, Maud & Chloe Arnold, Derick Grant, Sam Webber, Nicholas Young, Diane Walker, Jossete & Joseph Wiggan, Ted Levy, Roxane Butterfly, etc). De un an de zile am început să şi predau (cursuri particulare pentru copii / adulţi) şi să colaborez pentru coregrafii în spectacole de teatru (Înşir'-te mărgărite, Dan Puric)
Am susţinut concerte alături de Cătălin Milea, Alex Man, Adi Stoenescu, Tavi Scurtu în clubul Jazz Book, Bucureşti şi săptămânal in La scena in cadrul serilor de improvizaţie (jam session) Crema de Jam organizate de Cătălin Milea".
În 2015 Ana Pepine se alătură la Hope Concert artiştilor care contribuie cu timpul şi talentul lor deosebit la reuşita proiectelor HHC în beneficiul copiilor aflaţi în risc de abandon.


Cred că arta este lucrul cel mai frumos care ne uneşte pe toţi. Dansul, muzică, mişcarea corpului, toate acestea pot transmite sentimente şi emoţii dincolo de cuvinte. Prin artă, sufletele noastre vorbesc aceeaşi limbă şi nu e nevoie de traducere. E un mod de a deschide inimile celor care privesc şi de a-i face să înţeleagă, simplu şi direct, un adevăr: sunt atât de mulţi copii care au nevoie de ajutor şi cărora le lipsesc lucrurile de bază, pe care cei mai mulţi dintre noi le-am avut şi ştim ce mult înseamnă - o familie, un cămin şi iubire necondiţionată.

Biletele la Hope Concert 2015 se pot cumpăra de pe www.hopeconcert.org, www.bilete.ro sau www.ove.ro. Mai multe detalii aici.

Cu: Andrei Licareţ (pian), Ansamblul Violoncellissimo, Mircea Tiberian (pian) şi Nadia Trohin (voce)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus