decembrie 2014
Articole diverse
Teatrul de Artă Bucureşti prezintă duminică, 21 decembrie 2014, spectacolul Aproape Maine de John Cariani.
 
În miezul unei nopţi de iarnă îngheţate, fără lună, dintr-o aşezare aproape polară şi aproape mitică, care "aproape că" aparţine de statul american Maine, nimic nu e aşa cum pare. Când aurora boreală apare pe cerul spuzit de stele, locuitorii din Maine se trezesc că dragostea le intră sau le iese din casă pe nepusă masă. "Călcâiele se aprind" încetează să mai fie o metafora, iar "inimile sunt zdrobite" la propriu. Unii  aproape că-şi găsesc dragostea, alţii  aproape că o pierd, iar alţii îşi "prind urechile" în ea. Dar rănile se vindecă şi inimile se repară - aproape că! - în această horă comică a dragostei, pe care The Dallas Observer o numeşte Visul îmblănit al unei nopţi de iarnă.

"Fiecare poveste atinge, ca punct culminat, un moment magic. Scenele se petrec în acelaşi moment al zilei, atunci când ceasul bate ora nouă seara, atunci când din lumina nordului, la început de noapte, se naşte o atmosferă magică. (...) Despre asta vreau să vorbesc în piesă, despre această clipă şi despre ceea ce li se poate întâmpla oamenilor în fracţiunea de secundă dintre două bătăi ale inimii." (John Cariani)

Duminică, 21 decembrie, 2014; ora 21:15
Aproape Maine de John Cariani
Cu: Cristina Juncu, Sabrina Iaşchevici, Alice Nicolae, Vladimir Albu, Ionuţ Vişan, Corneliu Ulici / Mihai Cojocaru
Regia: Andreea Vulpe
Scenografia: Dan Titza
Durata: 1h20'
Preţ bilet: 30 lei/ 20 lei elevi/studenţi/pensionari
Rezervări: 0737.904.932 | [email protected]

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus