ianuarie 2015
Festivalul de Film Documentar One World România, 2015
Festivalul internaţional de film documentar dedicat drepturilor omului One World Romania ajunge în 2015 la cea de-a opta ediţie, care va avea loc la Bucureşti în perioada 16-22 martie 2015. Festivalul One World Romania este organizat de Asociaţia One World Romania alături de Centrul Ceh Bucureşti şi se bucură de susţinerea Programului Statul de Drept Europa de Sud Est al Konrad-Adenauer-Stiftung.
 
În 2015 motto-ul festivalului este "kino-maidan" - locul de unde pleacă privirile documentariştilor şi către care se întorc filmele lor - la Bucureşti, ca şi la Sao Paulo sau la Kiev. Aruncăm o privire asupra maidanelor de pe 5 continente şi îi aşteptăm pe bucureşteni la proiecţii şi evenimente conexe să discutăm împreună despre câteva dintre cele mai presante probleme ale societăţii în care trăim.
 
Ca şi până acum, filmele vor fi împărţite în mai multe secţiuni tematice, printre care se numără: o secţiune despre "golanii" care revendică democraţia tocmai acolo unde pare să îşi fi pierdut busola, una despre capitalismul sălbatic instalat în fostele ţări comuniste, o secţiune dedicată trecerii delicate de la adolescenţă la maturitate, etc. Spectatorii vor avea ocazia să vadă documentare nominalizate la premiile Oscar 2015, documentare româneşti noi şi filme dintre cele mai surprinzătoare ca tratare şi temă.
 
Pentru a ilustra cea de-a opta ediţie a festivalului One World Romania ne-au fost alături coregraful Paul Duncă şi Centrul Naţional al Dansului. Afişul festivalului este realizat de Ana Blidaru.
 
Proiecţiile din cadrul festivalului vor avea loc la Cinema Studio, Cinema Elvire Popesco şi Muzeul Ţăranului Român. Deschiderea oficială a festivalului va avea loc pe 16 martie 2014 la Cinema Pro. Biletele vor fi puse în vânzare pe site-ul Eventbook.ro, dar până atunci, primii 50 de fani One World Romania pot achiziţiona de aici abonamente la un preţ special: http://bit.ly/1uSjxVO.
 
Rămâneţi conectaţi la "kino-maidan" pentru a afla cele mai noi ştiri despre singurul festival de film documentar dedicat drepturilor omului din România! Revenim cu veşti în curând!

http://www.facebook.com/one.world.romania

 
Parteneri media: TVR 1, Radio România Cultural, Revista 22, Şapte Seri, Think Outside the Box, Filmreporter.ro, Liternet.ro, Orasulm.eu, Graphicfront.ro, Veioza Arte
Partener social media: Kooperativa.ro

Descarcă broşura One World Romania, 2015 aici..

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus