decembrie 2014
Teatrul Naţional Marin Sorescu continuă şi în 2015 concursul de proiecte pentru tineri regizori şi scenografi români, ajuns la cea de-a cincea ediţie.

Câştigătorii ediţiilor anterioare au fost: regizoarea Diana Dragoş care a pus în scenă spectacolul Conu' Leonida faţă cu reacţiunea de I.L Caragiale, scenografia Adriana Dinulescu, Catinca Drăgănescu cu propriul său text Photoshop, scenografia Sorana Ţopa,  Bobi Pricop cu piesa Profu' de religie de Mihaela Michailov, în scenografie proprie şi Dragoş Muşoiu care pune în scenă spectacolul Spargerea după nuvela Jaf armat de Răzvan Petrescu, scenografia Andreea Negrilă. 

Proiectul constă în prezentarea scrisă a unei concepţii regizoral-scenografice în vederea montării unui spectacol la Teatrul Naţional Marin Sorescu, Craiova, la sala studio Ion D. Sîrbu, în 2015, la o dată ce va fi stabilită de comun acord.

Condiţii de participare:
Textul proiectului va avea la bază o piesă românească contemporană, scrisă în ultimii 10 ani şi care să aibă maxim 8 personaje
Proiectul va fi conceput pentru Sala studio "Ion D. Sîrbu" (vezi detaliile tehnice ale sălii pe site-ul TNC)
Regizorul şi scenograful trebuie să fie absolvenţi de studii superioare de specialitate, în ultimii 5 ani.

CV-ul şi lista de creaţii artistice ale acestora vor fi anexate proiectului.

N.B.
1. Textele care nu au mai fost reprezentate pe scenă au prioritate. Aceasta nu este o condiţie obligatorie, dar va funcţiona drept criteriu de departajare în cazul unui balotaj.
2. Proiectul nu este limitativ, numărul de pagini şi forma acestuia sunt la libera iniţiativă a candidatului.
3. Sunt acceptate şi dramatizările, dar numai după autori români contemporani.

Data limită pentru depunerea proiectelor este 28 februarie 2015 - transmise prin poştă la sediul teatrului, pe e-mail: [email protected], sau fax: 0251.414.150

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus