Agenda LiterNet  Sageata  Ştiri  Sageata  100% Dans

Centrul Naţional al Dansului Bucureşti a acordat premiile pentru contribuţia adusă construcţiei dansului contemporan

decembrie 2014
Centrul Naţional al Dansului Bucureşti a organizat ieri, 18 decembrie 2014, prima ediţie a Premiilor Centrului Naţional al Dansului Bucureşti.

În 2014 Centrul Naţional al Dansului Bucureşti a împlinit 10 ani de existenţă şi activitate, ocazie cu care a oferit şase premii, non-ierarhice, în semn de recunoaştere şi mulţumire, celor care "au contribuit şi confirmat valoarea pe care arta dansului contemporan o are în societate, celor care ne-au sprijinit şi fără de care nu am fi reuşit să devenim o instituţie de impact cultural major, celor care de-a lungul timpului ne-au stat alături şi care au girat, prin susţinerea necondiţionată pe care ne-au oferit-o, calitatea artei pe care o avem ca deziderat."

Premiile pentru contribuţia adusă construcţiei dansului contemporan au fost acordate lui Ioan Tugearu, Mihaela Dancs, Cosmin Manolescu, Silvia Ghiaţa, Alexandra Pirici şi Manuel Pelmuş, Mihai Mihalcea.

Corina Şuteu, Florin Fieroiu, Ada Solomon şi Raluca Ciută, Bogdana Pascal, Dan Perjovschi şi Vava Ştefănescu au fost personalităţile care au înmânat premiile în cadrul evenimentului.

Diplomele oferite de CNDB au fost desenate de Dan Perjovschi, iar trofeul CNDB a fost realizat de Adrian Damian.

A doua parte a serii a continuat cu un cocktail, performat în instalaţia special creată pentru acest eveniment de scenografa Cristina Milea, acompaniată de DJ-setul muzicianului Vlaicu Golcea.

Parteneri ai evenimentului au fost: ARCUB - Centrul Cultural al Municipiului Bucureşti, Administraţia Fondului Cultural Naţional, 1000 de Chipuri, Frog.
Am sărbătorit artiştii şi personalităţile care au susţinut necondiţionat înfiinţarea şi durabilitatea Centrului Naţional al Dansului Bucureşti!

Toate articolele despre 100% Dans

Linotip Centru Independent Coregrafic prezintă Prima stagiune de Dans Contemporan - Babel şi 2 femei contemporane, Comunicat de presă
 Retrospectiva CNDB 2016, Comunicat de presă
 CNDB organizează întâlniri informale cu artiştii din Selecţia de proiecte, 2016, Comunicat de presă