ianuarie 2015
EUROPAfest 2015
După Bucharest International Jazz Competition lansat în noiembrie 2014, EUROPAfest 2015 anunţă al doilea eveniment - Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti". 
 
Eveniment cu tradiţie de 22 de ani, Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti" este unul dintre programele de succes ale jmEvents şi cel mai prestigios concurs internaţional de muzică clasică derulat în România.
 
Misiunea sa este de a descoperi, a premia şi a promova valorile noii generaţii a muzicii clasice, de a sprijini tinerii artişti în construirea unei cariere de succes şi de a oferi o platformă de dialog multicultural, care încurajează performanţa.
 
Organizat anual din 1994, concursul include alternativ diferite discipline - pian, vioară, flaut, clarinet, compoziţie. Anul 2015 este anul vioarei şi promite experienţe multisenzoriale şi întâlniri încărcate de emoţie cu artiştii noii generaţii. Între 16 şi 23 mai 2015, violonişti din întreaga lume vor concura pentru premii de 10.000 Euro. 

Juriul concursului cuprinde experţi internaţionali, recunoscuţi în domeniu, cu o mare experienţă în identificarea şi educarea noilor talente din lumea muzicii clasice.
 
Alături de competiţie, evenimentul include ateliere de măiestrie muzicală sub conducerea unor artişti şi profesori de la academii europene de prestigiu.
 
Jeunesses International Music Competition "Dinu Lipatti" este un eveniment de ţinută, care s-a remarcat în peisajul cultural autohton şi internaţional prin calitatea muzicală prezentată, prin numărul record de participanţi, dar şi datorită carierelor de succes şi recunoaşterii mondiale ulterioare de care s-au bucurat de-a lungul timpului laureaţii săi - Remus Azoiţei, în prezent Prof. la Royal Academy of Music in London, Alexandru Tomescu, câştigătorul viorii Stradivarius, Rita Meier - solistă a Operei Zurich, fiind doar câteva exemple în acest sens. 
 
În prezent, câştigătorii sunt incluşi cu prioritate în programele naţionale şi internaţionale derulate de jmEvents - Turneul Laureaţilor, PROMS - Jazz & Classic, EUROPAfest Summer Edition, Summer Music Academy Sinaia.
 
Directorul concursului, Dl. Luigi Gageos încurajează apropierea tinerilor români de cultură, în cadrul evenimentului permiţându-se studenţilor şi elevilor accesul liber la manifestări, în limita locurilor disponibile, dar şi prin implicarea unui număr de 30-40 tineri voluntari în derularea evenimentului. 
 
Înscrierile sunt deschise până la 1 martie 2015. Cei interesaţi pot afla mai multe informaţii pe site-ul organizatorilor www.jmEvents.ro .
 
Informaţii suplimentare şi fotografii:
jmEvents.ro | +40 720 31 61 62 | [email protected] | www.jmEvents.ro

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus