martie 2015
Miercuri, 1 aprilie 2015, la ora 19.30Platforma de Teatru Politic 2015 vă aşteaptă la spectacolul Capete înfierbântate. 13-15 iunie 1990, la Teatrul LUNI de la Green Hours.

Spectacolul Capete înfierbântate reactivează în conştiinţa publică un calup de istorie vie, din perspectiva actorilor sociali implicaţi în evenimente. Adevărul despre aceste evenimente este suma punctelor de vedere, de cele mai multe ori contradictorii şi imposibil de redus la o unică perspectivă. Proiectul are la bază procesul de documentare prin diferite metode: interviuri cu martori, presa scrisă, rapoarte ale diferitelor instituţii şi organizaţii, dezbateri, discuţii publice, ateliere etc., concentrate în jurul evenimentelor din Bucureşti, din 13-15 iunie 1990.

 

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect teatral şi educaţional care îşi propune să arhiveze, să documenteze şi să dezbată, prin intermediul unor spectacole de teatru şi ateliere, istorii marginalizate şi ignorate adesea de sisteme care îşi produc propriile naraţiuni de legitimare, pentru a-şi justifica pactul cu "istoria convenabilă". Istorii personale ale celor pe care nu-i găsim în manuale, în conferinţe, tratate şi luări de poziţie instrumentate politic pentru a servi  macro-naraţiunii sistemului care adoptă istoria unică, "istoria de obedienţă" în faţa structurilor de putere.

Intrarea la toate spectacolele şi evenimentele din cadrul Platformei de Teatru Politic va fi gratuită şi toate evenimentele vor include discuţii cu publicul.
Contact rezervări: Andrei Şerban (0728839007, [email protected]), Katia Pascariu (0728072362, [email protected])

Platforma de Teatru Politic 2015 este un proiect finanţat printr-un grant oferit de Norvegia, Islanda, Liechtenstein şi Guvernul României (eeagrants.org, fonduri-diversitate.rowww.artapolitica.ro/platformadeteatrupolitic2015).

 Capete înfierbântate. 13-15 iunie 1990
De: Mihaela Michailov & David Schwartz
Cu: Alexandru Potocean
Sound: Cătălin Rulea
Scenografia: Adrian Cristea&Adela Iacoban


Parteneri: Noproductions, Colegiul Naţional Bilingv "George Coşbuc", Teatrul LUNI de la Green Hours, Centrul de Teatru Educaţonal REPLIKA, FCER-DASM - Căminul "Amalia şi Şef Rabin dr. Moses Rosen", Gazeta de Artă Politică.
Parteneri media: Şapte Seri, Observator cultural, CriticAtac, Think Outside the Box, Veioza Arte, SUB25, LiterNet, Scena.ro, Green Report, Pandora's.

De: Michaela Michailov Regia: David Schwartz Cu: Alexandru Potocean

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus