februarie 2015
Hope Concert, 2015
Pe 18 martie 2015, Ateneul Român va fi centrul generozităţii: Hope and Homes for Children România organizează cea de-a treia ediţie a concertului caritabil dedicat copiilor fără familie sau aflaţi în pericol de abandon.

Hope Concert continuă tradiţia Galelor Twin Art din 2013 şi 2014, sub numele speranţei, cea care stă la baza filosofiei Hope and Homes for Children. Acum 16 ani, când am început lucrul în România, peste 100.000 de copii erau instituţionalizaţi şi doar convingerea că fiecare copil merită o casă şi o familie ne-a călăuzit către rezultatul de astăzi, în care doar 8.000 de copii se mai află în instituţiile statului.

Ediţia din primăvara lui 2015 se anunţă a fi o călătorie impresionantă de la jazz la muzică clasică, pusă în scenă cu măiestrie de artişti consacraţi precum: violoncelistul Marin Cazacu, pianistul Andrei Licareţ, Ansamblul Violoncellissimo, duo-ul de jazz Mircea Tiberian şi Nadia Trohin, percuţionistul Zoli Toth şi actriţa Ana Pepine, cu participarea extraordinară a sopranei Irina Iordăchescu. Gazda serii va fi, şi în acest an, jurnalista Amalia Enache, care sprijină Hope and Homes for Children de mai bine de 5 ani, în calitate de ambasador.

Arta este mediul cel mai potrivit pentru propagarea ideilor generoase şi pentru a aduce oamenii împreună. În 2015, arta stradală se alătură, pentru prima dată, muzicii clasice şi jazz-ului. În faţa Ateneului va avea loc un "live street art performance" realizat de cei de la Sweet Damage Crew, unii dintre cei mai cunoscuţi realizatori de graffiti din România.

De-a lungul timpului, zeci de personalităţi ale lumii culturale româneşti s-au alăturat visului Hope and Homes for Children, de a oferi fiecărui copil o casă şi o familie. Pe 18 martie 2015 vă invităm la un eveniment al speranţei şi generozităţii, prin care să continuăm împreună drumul deschis de Hope and Homes for Children, acum 16 ani.

Evenimentul este realizat în colaborare cu Filarmonica George Enescu.

Biletele la Hope Concert 2015 se pot achiziţiona de pe Bilete.ro, ove.ro sau direct de pe site-ul www.hopeconcert.org.
*
La Gala Twin Art 2014, peste 50 de personalităţi au donat câte o amintire frumoasă din copilăria lor pentru copiii cărora le lipseşte dragostea unei familii. Aceasta este, de fapt, temelia cea mai solidă pe care o deţinem, o ancorare sufletească pe care copiii instituţionalizaţi nu reuşesc să o găsească niciodată. Hope and Homes for Children România încearcă să ofere o casă şi o familie fiecărui copil şi amintiri valoroase, care să rămână la temelia adulţilor de mâine.

Vă invităm să revedeţi aici cele mai frumoase amintiri donate în 2014 la gala Hope and Homes for Children (în fiecare zi vă vom oferi o nouă amintire) şi vă invităm la concertul din 18 martie 2015, de la Ateneu.

Despre Hope and Homes for Children
Hope and Homes for Children România (HHC România) activează în ţara noastră din 1998, timp în care a contribuit direct la închiderea a peste 50 de orfelinate de tip vechi din întreaga ţară. Prin serviciile dezvoltate de HHC România, copiii trec de la îngrijirea în instituţii-mamut în care nu beneficiază de atenţie şi afecţiune individuală, la sisteme bazate pe conceptul familial, care le permit o viaţă apropiată de normalitate. Prin eforturile HHC România şi ale partenerilor săi, 5.651 de copii au fost scoşi din instituţii; 20.954 de copii au fost salvaţi de la ruperea de familie, 708 tineri au fost sprijiniţi pentru o viaţă independentă, 1.711 de copii au fost primiţi în regim de urgenţă şi peste 6.500 de membri de personal din sistemul de protecţie al copilului au fost instruiţi de HHC România. Organizaţia activează intens în prevenirea separării copilului de familie, intervenind cu mijloacele necesare pentru susţinerea familiilor în care riscul de abandon al copiilor este ridicat. Până în acest moment, 29.680 de copii au beneficiat de serviciile organizaţiei Hope and Homes România, al cărei obiectiv este ca până în 2020 să fie eliminată instituţionalizarea copiilor în ţara noastră.
http://www.hhc.ro/

Organizatori: Hope and Homes for Children România, Quartz Media Production, Filarmonica George Enescu
Partener principal: Pro TV
Co-producători: Radio România Cultural, Radio România Muzical
Eveniment susţinut de: Adevărul Financiar, FIVE\'S, Asociaţia Somelierilor din România
Cu sprijinul: BRD Groupe Société Générale, Kaufland, Arval
Parteneri media: Etiquette, Cariere, Caţavencii, Igloo, Observatorul Cultural, HotNews, Business Review, Revista 22, Q Magazine, Şapte Seri, 121.ro, Acasă, Casa Mea, Onlinegallery, Actualitatea Muzicală, 4arte, Dela0, LiterNet, CSRmedia, mihaelaivan.ro, Senso TV, Social Responsibility Magazine, Societate şi cultură, The Art of Living, Think Outside The Box, Totul despre mame, WebCultura, Qbebe, Ziare.com, Graphic Front
.
Cu: Andrei Licareţ (pian), Ansamblul Violoncellissimo, Mircea Tiberian (pian) şi Nadia Trohin (voce)

0 comentarii

Scrieţi la LiterNet

Scrieţi o cronică (cu diacritice) a unui eveniment cultural la care aţi participat şi trimiteţi-o la [email protected] Dacă ne place, o publicăm.

Vreţi să anunţaţi un eveniment cultural pe LiterNet? Îl puteţi introduce aici.

Publicitate

Sus